Перед пенсією: Меркель хоче у вересні зібрати "нормандську четвірку"

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель хоче встигнути до завершення своєї каденції провести саміт "нормандської четвірки"

Журналіст відділу новин
Перед пенсією: Меркель хоче у вересні зі…
Фото: ЕРА

Послиня Німеччини в Україні Анка Фельдгузен заявила, що очільниця уряду Німеччини планує зібрати "нормандську четвірку" до завершення своєї прем'єрської каденції.

Вибори до бундестагу, у яких Меркель уже не братиме участі, пройдуть в кінці вересня, передає Depo.ua із посиланням на "НВ".

Фельдгуйзен пояснила бажання Меркель встигнути зібрати "нормандську четвірку" тим, що у такому форматі сильнішим є тиск на Путіна, тож, відповідно, можна чекати якогось результату.

Нагадаємо, що Ангела Меркель цього року завершує своє 16-річне перебування на посаді канцлера Німеччини. Уже 26 вересня у країні пройдуть парламентські вибори і Німеччина отримає нового канцлера.

В останні дні своєї каденції Меркель побувала з візитом у Москві та Києві, зустрівшись із президентом Росії Володимиром Путіним та очільником України Володимиром Зеленським.

Тим часом, 25 серпня, після візиту Ангели Меркель, третій президент України Віктор Ющенко в інтерв'ю заявив, що саме позиція канцлерки Німеччини не дозволила Україні отримати ПДЧ в НАТО ще 2008 року.

Додамо, що останній на сьогодні саміт керівників країн "нормандської четвірки" відбувся аж у грудні 2019 року, в Парижі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme