UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Переговори США і Росії: Кремль заявив, що не піде на поступки

Росія не піде на поступки під час переговорів зі США щодо гарантій її безпеки

Журналіст стрічки новин

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що Росія на переговорах зі США у Женеві зіткнеться з небажанням Америки та НАТО реально сприйняти позицію Москви, але тиску вона не піддасться і на поступки не піде.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на російські ЗМІ.

"Висока ймовірність того, що ми в пошуку точок дотику зіткнемося з небажанням наших колег зі США та НАТО реально сприймати те, що нам потрібно. Але ми, ясна річ, під придушенням і в режимі загроз, які постійно формулюються на нашу адресу західними учасниками майбутніх контактів, не підемо на жодні поступки", – заявив Рябков.

Зазначимо, 9—10 січня Росія та США у Женеві проведуть консультації щодо пропозицій Москви про гарантії її безпеки.

Нагадаємо, 10 січня в Женеві відбудуться переговори між США і Росією щодо так званих "гарантій безпеки". Американську делегацію на переговорах очолюватиме заступник держсекретаря США.

Як відомо, 15 грудня Росія оприлюднила свої пропозиції для НАТО щодо "гарантій безпеки" в Європі. Серед них є вимога відмовити Україні в перспективі вступу до Альянсу.

У відповідь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що рішення щодо членства України в НАТО залишається актуальним і Альянс буде надалі підтримувати Україну на цьому шляху. Також генсек НАТО нагадав, що у Росії немає права вето на включення до складу Альянсу нових країн-членів.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вирішив скликати засідання Ради НАТО-Росія. Воно повинно відбутися 12 січня 2022 року. 

Раніше голова МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що переговори між Росією та Сполученими Штатами на тему так званих "гарантій безпеки" (вимоги Москви щодо нерозширення НАТО) відбудуться за день до саміту Росія–НАТО, який запланований на 12 січня. 

Читайте також: Підготовка до ізоляції: Як НАТО поведеться з ультиматумом Путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme