UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Перша українська COVID-вакцина буде готова у 2022 році, – Ляшко

Очільник Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, коли в Україні може з'явитися вакцина проти коронавірусу вітчизняного виробництва

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Перша українська COVID-вакцина буде гото…
Фото: ЕРА

За його словами, точні кінцеві терміни будуть відомі вже наприкінці 2021 року.

Зараз у Харкові вже розпочали монтувати лінії для виробництва вакцин проти грипу та коронавірусу, повідомляє Depo.ua із посиланням на коментар Ляшка для телеканалу "Дом".

Міністр додав, що перша вітчизняна COVID-вакцина зійде з лінії уже в 2022 році.

"У Харкові вже почався монтаж ліній для виробництва інактивованих вакцин проти грипу та ковіду. І на етапі підписання меморандуму на інвестиції. До кінця цього року будемо точно знати, які дедлайни виробництва вакцин. Але наступного року з лінії зійде перша українська вакцина", – заявив він.

Нагадаємо, 24 травня міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що розпочав переговори з партнерами з Євросоюзу і США про трансфер технологій, що є найшвидшою можливістю запуску власного виробництва вакцин в Україні. 

За словами Ляшка, мінімум три великих українських заводи готові прийняти трансфер технології повного циклу виробництва вакцин. Водночас про які саме підприємства йдеться, він не сказав.

Згодом директор Інституту біохімії ім. О. В. Палладіна НАН України Сергій Комісаренко розповів, що в Україні розробляють чотири вакцини від коронавірусу.

30 вересня Комісаренко повідомив, що в Україні створять вакцину високої якості, як Pfizer або Moderna.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme