Pfizer обіцяє розробити вакцину від COVID-штаму "Омікрон" за 100 днів

Компанії BioNTech і Pfizer заявили, що вже почали розробку нової вакцини від COVID-19, спрямованої на боротьбу зі штамом коронавірусу "Омікрон"
 

Журналіст відділу новин
Pfizer обіцяє розробити вакцину від COVI…
Фото: ЕРА

Вакцина Pfizer від коронавірусу "Омікрон" може бути зроблена менш ніж за 100 днів.

Про це інформує Depo.ua з посиланням на Insider.

"Ми розуміємо стурбованість експертів і негайно почали вивчення штаму "Омікрон", а також розробку адаптованої вакцини в рамках нашої стандартної процедури для нових варіантів", – заявив представник BioNTech.

Він додав, що через два тижні компанія отримає дані лабораторних тестів, які підкажуть чи необхідна нова вакцина або можна буде адаптувати вже наявну.

"Перші кроки щодо розробки потенційної нової вакцини збігаються з дослідженнями, необхідними для того, щоб оцінити, чи буде потрібно нове щеплення. Мета цього підходу, який був започаткований минулого четверга, полягає в тому, щоб швидко просунутися вперед, якщо буде потрібна вакцина, специфічна для конкретного варіанту. Ми очікуємо дані лабораторних тестів приблизно через два тижні. Ці дані дадуть більше інформації про те, чи може B.1.1.529 бути штамом, який може зажадати коригування нашої вакцини, якщо цей варіант пошириться по всьому світу", – заявив представник компанії.

Нагадаємо, 26 листопада фармацевтичні компанії BioNTech і Pfizer почали тестувати свою спільну розробку – вакцину від коронавірусу проти нового варіанту COVID-19.

29 листопада американська біотехнологічна компанія Moderna почала розробляти вакцину, що зможе протистояти нещодавно виявленому штаму коронавірусу "Омікрон".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme