Під COVID-амністію потраплять не всі: Стало відомо, хто відповідатиме перед законом при підробці сертифікату вакцинації

Голова Національної поліції Ігор Клименко розповів, що так званою "ковід амністією" зможуть скористатися не усі

Журналіст стрічки новин
Під COVID-амністію потраплять не всі: Ст…
Фото: ЕРА

Зокрема, у поліції хочуть притягувати до відповідальності осіб, які виготовили, реалізували або використали підробний COVID-сертифікат.

Про це пише Depo.ua із посиланням на повідомлення Нацполіції.

Водночас влада розробляє правові підстави для звільнення від відповідальності громадян, які придбали, але не використовували підробний сертифікат.

Клименко зазначив, що треба напрацювати правовий механізм, який дозволить уникнути відповідальності людям, які не скористалися підробленим сертифікатом

"Я розумію, що дуже багато людей оступилися і придбали ці сертифікати", – сказав правоохоронець.

При цьому він зазначив, що ці правові норми будуть вже найближчими днями. Однак Клименко додав, що потрібно виявляти осіб, які займались виготовленням, продажем або передачею цього сертифіката.

За словами посадовця, поліцейські у кожному випадку підробки COVID-документації можуть швидко вивчити походження сертифіката.

Зазначимо, що про те, що в Україні може з'явитися можливість введення так званої "коронавірусної амністії", стало відомо лише на початку листопада. Йдеться про те, що людині можуть дати можливість пройти вакцинацію від коронавірусу навіть за умови, якщо вона до цього купила COVID-сертифікат. Адже зараз особа, яка придбала фальшивий COVID-сертифікат і була внесена в систему охорони здоров'я як вакцинована, фактично втрачає можливість отримати справжнє щеплення від коронавірусу.

Нагадаємо, 16 вересня у МОЗ заявили про підготовку законодавчого акту про посилення відповідальності за підробку медичних документів. Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко попередив, що за підробку COVID-сертифікатів каратимуть керівників лікарень.

6 жовтня парламентський комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування підтримав законопроект №6084 про посилення відповідальності за підробку COVID-сертифікатів.

1 листопада комітет Ради з питань правоохоронної діяльності підтримав посилення кримінальної відповідальності за підробку сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу.

2 листопада Рада підтримала посилення покарання за підробку COVID-сертифікатів.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme