Підготовка візиту Зеленського: США та Україна уже домовилися підписати три документи

Заступник керівника Офісу президента України Роман Машовець обговорив з аташе з питань армії та оборони Бріттані Стюарт та представниками посольства США перебіг оборонних реформ в Україні, сторони домовилися підписати три документи під час візиту Володимира Зеленського у США
 

Редактор стрічки новин
Підготовка візиту Зеленського: США та Ук…
Фото: president.gov.ua

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Офісу президента.

Зазначається, що Машовець обговорив завершення опрацювання трьох двосторонніх документів щодо оборонного партнерства, проектів у сфері досліджень, розробок, випробувань та оцінки й співпраці у космічній галузі.

Американська сторона своєю чергою висловила готовність забезпечити підписання вказаних документів у межах візиту Зеленського до Вашингтону.

На зустрічі також обговорювали про проведення оборонних реформ в Україні, розмежування повноважень між Міноборони та Генштабом, оптимізації органів військового управління.

Нагадаємо, раніше у Білому домі оголосили, що чекають українського президента Володимира Зеленського у Вашингтоні 30 серпня.

Своєю чергою Зеленський сказав, що очікує на "змістовну та плідну" зустріч із Джо Байденом 30 серпня.

В Офісі українського президента додали, що незабаром Вашингтон відвідає керівник Офісу президента Андрій Єрмак та міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, щоб обговорити змістове наповнення візиту Зеленського до США.

Конгресмени США звернулись до Білого дому з закликом змінити дату візиту президента України Володимира Зеленського до Вашингтона. Таке прохання конгресмени обґрунтовують тим, що Конгрес США буде на канікулах, які триватимуть з 7 серпня по 20 вересня, а візит Зеленського запланований на 30 серпня. Таким чином ускладнюється планування зустрічей з конгресменами та сенаторами.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme