Підпал машини: Лерос підозрює у зливі Столара. Тищенко зловтішається

Позафракційний народний депутат Гео Лерос заявив, буцімто йому вдалося по гарячих слідах з’ясувати обставини і знайти замовників "сфабрикованого відео". Він припускає, що відео, де він нібито бере хабар, було записане в кабінеті нардепа від ОПЗЖ Вадима Столара, коли Леросу платили за створення арт-об'єктів. А потім було змонтовано. 

Журналіст відділу новин
Підпал машини: Лерос підозрює у зливі Ст…
Фото: Скріншот

На його думку, це відео було зроблене "в кабінеті у пана Столара" (нардепа від ОПЖЗ та скандального київського забудовника Вадима Столара, – ред).

Про це Лерос написав у своєму Telegram, передає Depo.ua.

"Розкажу вам чесно, хто це зробив, бо я не має стосунку до цих злочинів, я не підпалював своє авто! На мою думку (висловлюючись юридичною мовою), це відео зроблене в кабінеті у пана Столара. Не спішіть жбурляти в мене за це каміння, зараз все поясню", – наголосив нардеп.

Лерос пригадав, що ще у 2016 році Кличко познайомив його зі Столаром, "як зі своїм гаманцем", з метою фінансування столичних арт проектів. "Після цього відбулось декілька зустрічей у його офісі, це було задовго до мого депутатства… Мені було відомо, що пан Столар веде відеозапис всіх зустрічей у своєму кабінеті, але те, як він їх використовує стало дійсно "сюрпризом", – зазначив нардеп.

Лерос додав, що вчора йому нібито підтвердили, що президент Володимир Зеленський погодив главі ОП Андрію Єрмаку повернути Столара "смотрящим" у столицю.

"Столар, Єрмак та Павлюк є бенефіціарами політичних та медіа проектів, але головний проект пана Столара – це київська годівниця, і саме Єрмак повертає його у "велику гру". Щоб підштовхнути Зеленського до дії, Столар приніс підступний план, він опублікував через помийки змонтовані записи цих зустрічей, в яких він приховав учасників цих зустрічей, включно із собою, та повністю сфальсифікував звук. Саме цієї вишеньки на торті не вистачало Столару, щоб отримати своє – контроль над столицею", – вважає нардеп.

За словами Лероса, на оприлюдненому відео приховані інші люди, оскільки тема розмови була геть інша.

"По-друге, це монтаж декількох епізодів у різні роки! По-третє, фрагмент із передачею грошей відбувається при великій кількості свідків, тому що це не є злочином чи секретом, це було до того як я став депутатом, саме у такий спосіб київська влада виділяла кошти на підтримку мистецьких проектів. Це був вибір Кличка як фінансувати та через кого. Четверте, всіх окрім мене на цьому відео замазали і приховали, не чути хто і про що зі мною говорить, які питання мені ставлять і на які теми. На мою думку, це сам Столар записував розмови в своєму кабінеті багато років, і Столар злив ці записи і змонтував, щоб мене дискредитувати заради Зеленського та Єрмака", – повідомив нардеп.

Він наголосив також, що тепер не виключає версії, що сам Столар міг підпалити йому авто.

"Цю версію має перевірити слідство! Не стану приховувати, що мав декілька зустрічей із ним під час депутатства, де він передав мені матеріли, пов’язані з корупцією в Києві. Але за це я не мав перед ним жодного зобов’язання. На жаль, такою інформацією часто володіють непорядні люди, тому іноді доводилось зустрічатись і з "такими", – зауважив Лерос.

Крім того, він зізнався, що Столар був одним із його джерел інформації.

Лерос заявив, що без матеріалів Столара українці б не дізналися про:

  • про "діяльність" керівництва Служби безпеки України, у тому числі "смотрящих" Баканова; 

  • про те, як кум Єрмака Тищенко носив коробки з грошима в Офіс президента;

  • відео фальсифікації виборів на окрузі депутата Терентьєва для Кличка;

  • матеріали корупції Кличка та його оточення.

"Звісно, у Столара був мотив, але матеріали були перевірені, я вважав своїм обов’язком їх публікувати", – підсумував нардеп.

Підпал машини: Лерос вже накинувся на свого "гаманця" Столара. Тищенко зловтішається

Лерос про підпал власної автівки та причетність до цього Столара

Лерос просить перевірити Столара через підпал його автівки

Дещо згодом Лерос наголосив, що спілкування з такими людьми завжди несе великий ризик, але в цьому випадку такий ризик був виправданий метою, яку він поставив.

"Прошу правоохоронні органи допитати пана Столара та вилучити оригінали цих записів, які підтвердять всі написані тут слова!" – підсумував нардеп.

Лерос звернувся до правоохоронців через Столара та відео про підпал його машини

На ситуацію, що склалася, відреагував народний обранець від фракції "Слуга народу" Микола Тищенко, який вже неодноразово мав конфлікти з Леросом.

"Не в моїх правилах зловтішатися з кого-небудь. Тим більше з таких слабких і безпорадних людей як Гео Лерос. Все вирішить слідство, а крапку поставить суд. Але один нюанс відзначу. На суді про захист честі та гідності адвокат Гео Лероса стверджував, що особиста сторінка у Facebook його підзахисного тому не належить. Так що вчорашній пост-виправдання, можливо, писав і не Гео", – наголосив нардеп.

Тищенко зловтішається з Лероса

Нагадаємо, наприкінці серпня 2020 року Гео Леросу спалили автівку.

Пізніше депутат оприлюднив відео з місця підпалу і заявив, що камери спостереження у дворі, де стояв автомобіль, перестали працювати за два тижні до підпалу.

У вересні 2020 року адвокатська компанія, яка захищала інтереси Лероса у цій справі, вимагала допитати у справі про підпал його автомобіля президента Володимира Зеленського та колишнього і нинішнього керівників його Офісу.

13 вересня Державне бюро розслідувань повідомило, що до підпалу автомобіля Лероса може бути причетний сам нардеп. Інформацію про це слідчі нібито знайшли у Telegram.

Водночас Лерос заявив, що все це – брудна кампанія проти нього, а сам відеозапис, оприлюднений у мережі, охарактеризував як "фуфло". За словами нардепа, його хочуть звинуватити у тому, що він сам ініціював підпал своєї автівки.

Також Лерос пообіцяв подати заяву до правоохоронних органів, щоб "вони дали оцінку цьому відео".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme