Підтримка є, винищувачів ще немає: Зеленський розповів про іноземну військову допомогу

Президент України Володимир Зеленський підтвердив обіцянки закордонних партнерів щодо підтримки України
 

Журналіст відділу новин
Підтримка є, винищувачів ще немає: Зелен…
Фото: ОП

США, Туреччина, Велика Британія, ЄС і Канада будуть підтримувати Україну, але якою буде ця підтримка – Володимир Зеленський не має уявлення.

Про це він заявив під час прес-марафону "30 питань президенту України" 26 листопада, інформує Depo.ua.

"Ми отримали від наших партнерів (США, Туреччина, Велика Британія, ЄС, Канада) інформацію, що вони у будь-якому випадку на нашому боці і будуть нас підтримувати, якщо щось почнеться. Як це буде на практиці – я не знаю. Чітких речей про це я не отримував", – заявив Зеленський.

Він зазначив, що Україна проводить різні консультації щодо винищувачів, які можуть бути на нашій території, але "про це станом на сьогодні мови немає".

"Безвідносно ескалації, ми постійно закуповуємо техніку, отримуємо техніку. Два "Айленди" приходять зі Сполучених Штатів. Ця робота ведеться постійно", – наголосив президент.

Водночас Зеленський наголосив, що в питанні іноземної військової допомоги треба виходити з того, що "поки ми щось не отримали, то у нас цього немає" і потрібно розраховувати, в першу чергу, на себе.

Також президент зазначив, що європейські партнери, зокрема голова Європейської Ради Шарль Мішель, штовхають його до вирішення конфлікту на Донбасі шляхом переговорів з Росією.

Нагадаємо, 25 листопада канадська газета The Globe and Mail з посиланням на два джерела в уряді повідомляє, що новопризначена міністр національної оборони Канади Аніта Ананд на фоні зростання ймовірності нової російської загрози розглядає можливість посилення канадської військової місії в Україні.

Зокрема, за даними видання, вирішується питання про направлення в Україну кількох сотень канадських військовослужбовців, направлення бойового корабля ВМС Канади до Чорного моря, а також перекидання з Румунії до України канадських винищувачів CF-18.

Читайте також: Нові винищувачі: Як Україну захистять канадські CF-18 Hornet

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme