Підтримка садівництва стане одним з пріоритетів Мінагрополітики на 2022 рік

Підтримка садівництва у 2022 році буде одним із пріоритетів у роботі Мінагрополітики. Зокрема планують виділити більше грошей

Журналіст стрічки новин
Підтримка садівництва стане одним з пріо…
Фото: Рixabay

Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко заявив, що минулого року на підтримку садівництва було виділено 290 млн грн.

Хоча цього року обсяги фінансування були збільшені до 450 млн грн, на думку міністра, сама система підтримки була диверсифікована. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Ми вже бачимо, що запит на компенсацію і обсяг реалізованих проектів більший, ніж обсяг державної підтримки. Тому за результатами цього року (по залишках) ми окреслимо позицію щодо перерозподілу коштів і, безумовно, на 2022 рік питання підтримки садівництва є для нас у пріоритеті", – наголосив Лещенко.

Це пояснюється створенням у галузі нових робочих місць, необхідністю створення якісно нової інфраструктури і забезпечення виробництва якісної продукції, у тому числі з експортними можливостями. Міністр додав, що відомству відомі проблеми садівників з ціноутворенням на вирощену продукцію, які виникли у поточному році.

"Тому ми на кінець листопада формуємо експертний штаб для того, щоб розв'язати питання по експортній позиції, в першу чергу, – по яблуках", – підсумував він.

Нагадаємо, на початку жовтня повідомлялося, що Мінагрополітики "закриває очі" на факти повсюдного рейдерства українських фермерів. Тільки за два тижні, ЗМІ інформували про рейдерські атаки аграріїв відразу в декількох областях.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme