Після випробувань протисупутникої зброї Росії США закликають створити правила поведінки у космосі

Після випробувань протисупутникової зброї Росії, які становили загрозу для Міжнародної космічної станції, США закликають світову виробити норми поведінки у космосі

Редактор стрічки новин
Після випробувань протисупутникої зброї…
Фото: Pixabay

США виступили із закликом до всіх держав відповідально поводитися в космосі на тлі нещодавно проведених випробувань космічної зброї Росії.

Про це заявив заступник речника Білого дому Ендрю Бейтс під час брифінгу на борту президентського літака, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Ми закликаємо всі відповідальні космічні держави долучитися до нас задля вироблення норм відповідальної поведінки, а також утримуватися від проведення небезпечних і безвідповідальних руйнівних випробувань, подібних до тих, які проводить Росія", – сказав представник Білого дому.

Він підкреслив, що внаслідок інциденту, спричиненого РФ, на Міжнародній космічній станції була оголошена тривога, й астронавти мусили перейти в захисні капсули на кораблі Crew Dragon.

Представник Білого дому додав, що Сполучені Штати співпрацюватимуть із союзниками й партнерами, щоб відповісти на ці безрозсудні дії російської сторони.

Нагадаємо, 15 листопада  Росія провела випробування зброї у космосі, знищивши власний супутник. Внаслідок цього на навколоземній орбіті з’явилося понад 1,5 тисячі  уламків.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme