Росія випробувала космічну зброю, яка несла загрозу МКС, – Держдеп

Держдепартамент США розповів про російські випробування космічної зброї

Журналіст відділу новин
Росія випробувала космічну зброю, яка не…
Фото: NASA

Йдеться про протисупутникову зброю, яку Росія таємно випробувала днями.

Наслідком цього випробовування стало більше 1,5 тисячі уламків та дрібних фрагментів, які опинилися на орбіті, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу Держдепу.

Представник Державного департаменту США Нед Прайс заявив, що "Росія безрозсудно провела руйнівне випробування".

За словами Прайса, ця зброя могла обернутися проблемами для Міжнародної космічної станції і загрозою для астронавтів та космонавтів, які там перебувають - якби якийсь із уламків пробив обшивку станції.

Нагадаємо, що в останні роки МКС страждає від проблем, створених росіянами.

2019 року було виявлено витік повітря із російського модуля станції, "Звезда". Кілька місяців космонавти шукали тріщину, а виявили лише за допомогою чайного пакетика, прослідкувавши, куди він летить у невагомості МКС.

Проблему із витоком повітря у космос росіяни намагалися виправити навіть за допомогою скотчу, але до кінця проблему так і не виправили.

Тоді ж, 2019 року, був виявлений витік повітря із російського корабля "Союз МС-09", який був пришвартований до МКС. Внаслідок обстеження космонавти виявили не тріщину, а дірки від сверління.

Крім проблеми із дірками, на російській частині МКС часто трапляються інші негаразди. Наприклад, у жовтні 2020 року там зламалися туалет та система подачі кисню. А  трохи згодом росіяни залишилися без їжі через відкладення запуску вантажного корабля "Прогрес" – і їх підгодовували американські астронавти.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme