Питання тарифів на електрику обговорять на засіданні РНБО

Під час засідання Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) буде розглядатися питання підвищення тарифів на електроенергію

Редактор стрічки новин
Питання тарифів на електрику обговорять…
Фото: Depo.ua

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час виступу на форумі "Україна 30", передає Depo.ua.

На думку президента, для деяких категорій населення тариф повинен бути меншим за 1,68 гривні за кВт-год.

"Я вважаю, що ми повинні зробити все, щоб ціни на електроенергію для людей не піднімалися. По-друге, це фейкова інформація, що з 1 серпня ціни на електроенергію для людей будуть вищими. Сильно підміняють поняття, тому що для якихось підприємств щось зростає, але я б тут не говорив би про суспільство", - зазначив Зеленський.

За словами президента, громадян України скоро поінформують про ухвалені рішення щодо цього.

"Я попросив винести це питання на засідання РНБО на цьому тижні, щоб люди зрозуміли, що з 1 серпня сюрпризів не буде ... Я вважаю, що у нас є населення, яке не може собі дозволити платити навіть 1,68 гривень. Тому РНБО розглядатиме це питання і розглядатиме можливе зниження ціни на електроенергію для цих категорій населення", - додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше у Міненерго анонсували, що з 1 серпня набуде чинності оновлена модель механізму спеціальних зобов'язань щодо забезпечення електроенергією населення (ПСО), яка передбачає підвищення тарифів.

Однак згодом стало відомо, що Кабінет міністрів планує продовжити механізм дії спеціальних зобов'язань (ПСО), і ціна на електроенергію для населення до 1 вересня залишиться на рівні 1,68 грн за кВт-год. Відповідне питання розглянуть на сьогоднішньому засіданні уряду.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme