"Північний потік-2": США продовжать стримувати його політичний вплив, – Держдеп

США продовжать стримувати політичний вплив російського газопроводу "Північний потік-2", попри завершення його будівництва

Журналіст стрічки новин

Одним з факторів стримування "Північного потоку-2" стане Четвертий енергопакет ЄС.

Старший радник з енергетичної безпеки Державного департаменту США Амос Гохштайн заявив, що Вашингтон проконтролює, щоб газопровід пройшов усі сертифікації, передає Depo.ua.

"США не припинять зусиль для впливу на "Північний потік-2". Ми будемо працювати, щоб він мусив пройти ретельну процедуру сертифікації, а також повністю відповідав вимогам Четвертого енергопакета ЕС", – наголосив радник Держдепу.

На його думку, зусилля США з відстрочення будівництва російського газопроводу дали свої результати.

"Нас від самого початку турбували не російська нафта чи газ, а її політичне використання у країнах Європи, що ми неодноразово бачили. Саме для протидії цьому ми зробили зусилля по забезпеченню Європи зрідженим газом, що суттєво зменшувало політичний вплив РФ. Частково це вдалося – ми маємо побудовані LNG-термінали. Наприклад, у Клайпеді такий термінал унеможливив енергетичний тиск РФ", — пояснив Гохштайн.

За його словами, за будь-якого сценарію оцінка США "Північного потоку-2" залишається незмінною – це небезпечний проект, що загрожує європейським країнам.

Нагадаємо, дещо раніше голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Росія вже використовує "Північний потік-2" проти України. Він заявив, що Київ очікує письмових гарантій з боку партнерів стосовно РФ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme