"Платити зарплату – захищати Україну": Зеленський заявив про нову програму підтримки бізнесу й скасування податків для ФОПів

Президент Володимир Зеленський повідомив, що уряд України вже працює над тим, як відновити нашу державу після перемоги

Журналіст відділу новин
"Платити зарплату – захищати Україну": З…
Фото: Depo.ua

За його словами, після запровадження в Україні воєнного стану та вторгнення окупантів вже був створений спеціальний пакет допомоги бізнесу та працівникам.

Про це Зеленський розповів у черговому відеозверненні до громадян 7 березня, передає Depo.ua.

"Уряд України вже працює над тим, як відновити нашу державу після перемоги. Як дати більше сил країні, поки ми боремось. Створений спеціальний пакет допомоги бізнесу та працівникам", – сказав він.

Що обіцяє влада бізнесу і підприємцям:

  • ФОПи першої та другої групи повністю звільняються від сплати ЄСВ (Єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування);

  • підприємства та ФОПи третьої групи звільняються від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до лав Збройних сил України та інших захисних формувань (в тому числі тероборони);

  • звільнення від сплати податку на землю та орендної плати за землю державної комунальної власності на всіх територіях де ведуться бойові дії;

  • відтермінування сплати податків для всіх підприємств, які неспроможні їх заплатити.

"Усе це – на час воєнного стану та ще мінімум на рік після його завершення", – наголосив Зеленський.

За його словами, це – тільки перша частина великого пакета допомоги, урядової підтримки.

"Всі керівники центральної влади мають чітке завдання – розробити таку систему дій, щоб відновлення України було швидким та орієнтувалося тільки на людей. Перш за все на них. На те, щоб ми всі повернулися до миру, до звичайної роботи коли повернемо нашу землю. Спокій на нашу землю", – додав президент.

Крім того, він подякував усім власникам і керівникам підприємств, які продовжують працювати й виконують зобов'язання перед своїми працівниками. 

"Платити зарплату людям, навіть якщо компанія не працює, як раніше, значить захищати Україну. Держава всі свої зобов'язання виконує", – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, дещо раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що наступного тижня в Україні запрацює оновлена програма "єПідтримка". В її межах кожен найманий працівник, кожен ФОП, у якого війна забрала роботу, зможе отримати 6,5 тисяч гривень.

Повідомлялося також, що для відновлення держави після війни в Україні відкриють спеціальні фонди. Для цього в Нацбанку відкриють чотири рахунки. Крім того, Шмигаль анонсував випуск військових облігацій.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme