Платіжна система WebMoney припиняє всі операції у рублях

З 11 лютого 2022 року всі операції з гаманців платіжної системи WebMoney у російських рублях припиняються

Журналіст стрічки новин

Причиною стало те, що Центробанк відкликав ліцензію у Консервативного комерційного банку, який є розрахунковим банком системи WebMoney за рублевими гаманцями.

Сам регулятор заявляє, що банк ККБ порушував законодавство у сфері протидії відмиванню грошей та фінансуванню тероризму. Зокрема, він майже не здійснював традиційну банківську діяльність, спеціалізуючись надання послуг у сфері електронної комерції. Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу WebMoney.

Так, вони не проводили роботу з вивчення економічного сенсу операцій клієнтів, джерела коштів якими були непрозорі. В роботі платіжної системи були підвищені ризики залучення в обслуговування "тіньового" грального бізнесу, нелегальних учасників фінансового ринку.

У відповідь WebMoney заявила, що банк ККБ не порушував закон, і назвала дії ЦБ недружнім кроком. В організації наголосили, що, ймовірно, причина відкликання ліцензії не пов'язана з офіційною причиною, оскільки банк ніколи не був причетний до обслуговування "тіньового" грального бізнесу, нелегальних учасників фінансового ринку".

У WebMoney зауважили, що заморожені в банку ККБ гроші учасників системи будуть виплачені власникам. Там додали, що докладуть "всі доступні юридичні та фінансові зусилля для якнайшвидшої компенсації вартості заблокованих інструментів".

Нагадаємо, 2 лютого у МВФ заявили про готовність підтримати країни, які можуть постраждати у випадку відключення Росії від SWIFT. За словами директорки-розпорядниці МВФ Кристаліни Георгієвої, відключення Росії від SWIFT неминуче матиме наслідки для інших країн, однак фонд готовий допомогти з цим.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme