У МВФ заявили про готовність підтримати країни, які можуть постраждати у випадку відключення Росії від SWIFT

У Міжнародному валютному фонді заявили про готовність допомогти країнам, які можуть постраждати внаслідок запровадження санкцій проти Росії та відключення від SWIFT

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У МВФ заявили про готовність підтримати…
Фото: Facebook МВФ

За словами директорки-розпорядниці МВФ Кристаліни Георгієвої, відключення Росії від SWIFT неминуче матиме наслідки для інших країн, однак фонд готовий допомогти з цим.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

Георгієва зазначила, що у випадку запровадження санкцій будуть перервані фінансові операції та функціонування фінансової системи.

"Якщо ми опинимося в ситуації, в якій є побічні ефекти, які вимагають більшої участі МВФ для інших країн, ми, звичайно, допоможемо. У нас все ще є близько 700 мільярдів доларів кредитної спроможності", – наголосила вона.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що демократи в Сенаті США підготували новий пакет санкцій проти Росії та персонально президента Володимира Путіна на випадок вторгнення в Україну. За даними ЗМІ, документ передбачає обмеження щодо глави РФ, високопоставлених російських військових та урядовців, а також низки банків й системи міжнародних платежів SWIFT. 

За інформацією ЗМІ, Білий дім зустрівся із представниками найкрупніших банків США, щоб обговорити шляхи запровадження санкцій проти Росії в такому форматі, аби це не зруйнувало міжнародну фінансову систему.

Також видання The New York Times повідомило, що санкції Сполучених Штатів Америки, якими Росії погрожує президент країни Джо Байден для стримування вторгнення в Україну, можуть зруйнувати економіку РФ. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme