"Плівки Деркача": ДБР та НАБУ закрили провадження 

Національне антикорупційне бюро та Держбюро розслідувань закрили кримінальні провадження стосовно записів розмов очільника США Джозефа Байдена та п'ятого президента України Петра Порошенка від 16 листопада 2016 року

Журналіст стрічки новин
"Плівки Деркача": ДБР та НАБУ закрили пр…
Фото: Сайт "ЄС"

Ці записи були оприлюднені позафракційним депутатом Верховної Ради Андрієм Деркачем.

Причиною для закриття справи стала відсутність складу злочину.

Про це йдеться у відповіді Офісу генпрокурора на запит "Українських Новин", передає Depo.ua.

"Детективами НАБУ здійснювалося досудове розслідування у кримінальному провадженні від 19 травня 2020 року за ознаками злочину передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу. 30.12.2020 детектив ухвалив рішення закрити кримінальне провадження через відсутність складу злочину", – йдеться у документі.

Вищий антикорупційний суд та апеляційна палата ВАКС визнали законним рішення НАБУ закрити справу. Крім того, вони відмовили у задоволенні скарг представника заявника на ухвалене рішення.

Також ДБР ухвалило рішення закрити справу про можливу державну зраду Порошенка.

Нагадаємо, у січні повідомлялося, що через два дні після інавгурації у США в Україні відкрили ще дві кримінальні справи проти Байдена і Порошенка. Адвокат українського політика назвав це провокаціями.

Довідка: 11 січня Управління контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США запровадило санкції проти семи людей та чотирьох організацій, які є частиною пов’язаної з Росією мережі закордонного впливу.

Американська влада вказувала на причетність до цієї мережі українського народного депутата Андрія Деркача, якого Вашингтон називає "російським агентом".

Під санкції також потрапили народний депутат Олександр Дубінський (якого 2 лютого виключили із фракції "слуг", а 15 березня – виключили із партії), колишній народний депутат Олександр Онищенко, колишній прокурор Костянтин Кулик, помічники Деркача Антон Симоненко та Дмитро Ковальчук, а також колишній працівник посольства США в Україні Андрій Теліженко й політолог Петро Журавель.

Читайте також: Україна розслідує втручання у вибори в США: Кого зроблять крайнім за "плівки Деркача"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme