Польща готова покарати винних у смерті Никифоренка, – Шмигаль

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про результати перемовин з главою польського уряду Матеушом Моравецьким

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Польща готова покарати винних у смерті Н…
Фото: Прес-служба КМУ

У Польщі триває розслідування смерті 25-річного українця Дмитра Никифоренка у Вроцлаві, до якої можуть бути причетні працівники польської поліції.

Шмигаль зауважив, що спроби посіяти розбрат між українцями та поляками приречені на провал, повідомляє "РБК-Україна", передає Depo.ua.

"Історія трагічної смерті українця Дмитро Никифоренко, коли українці і поляки разом виявили свою позицію щодо насильства, тому підтвердження", – заявив він.

Зазначається, що у розслідування беруть участь дипломати. Вони активно взаємодіють з польськими правоохоронцями.

"Упевнений, польська і українська сторони докладуть максимальних зусиль, щоб всі обставини смерті нашого громадянина були з'ясовані, а винні були притягнуті до відповідальності. Така ж позиція і у пана прем'єр-міністра Польщі, він також налаштований надзвичайно рішуче і швидко притягнути винних до відповідальності, якщо їх вина буде доведена", – додав Шмигаль.

Нагадаємо, 18 серпня в Україні стало відомо про те, що в місті Вроцлав у витверезнику помер українець, якого поліцейські зв'язали ременями

Загиблим виявився 25-річний Дмитро Никифоренко, який поїхав до сусідньої країни працювати. Низка польських ЗМІ оприлюднили версію про те, що у загибелі заробітчанина винні правоохоронці. Ніби-то нагрудна камера спостереження одного із поліцейських зафіксувала, як українця душили руками та ставали йому коліньми на горло.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme