Польща передала Україні 650 тисяч доз COVID-вакцини AstraZeneca

Україна отримала від Польщі гуманітарну допомогу для боротьби з коронавірусом

Редактор стрічки новин
Польща передала Україні 650 тисяч доз CO…
Фото: Віктор Ляшко/Facebook

Польща передала Україні 650 тисяч доз вакцини проти коронавірусу від компанії AstraZeneca та ще низку засобів для боротьби з пандемією.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

За його словами, вакцини уже встигли розвезти регіонами. Крім того, Україна отримала засоби індивідуального захисту, апарати штучної вентиляції легень, кисневі концентратори та кардіомонітори. Їх найближчими днями також доставлять у лікарні.

Додамо, що у травні польський уряд анонсував, що перепродасть Україні 1,2 мільйона доз вакцини проти коронавірусу від компанії AstraZeneca.

Ляшко отримав вакцини від Польщі

Нагадаємо, нещодавно Німеччина передала Україні 1,5 млн доз COVID-вакцини виробництва компанії AstraZeneca загальною вартістю приблизно 6 млн євро, ще близько 800 тис. доз вакцини AstraZeneca Україна отримала від Греції, Литви та Польщі

Станом на 25 серпня від початку вакцинальної кампанії щеплено 5 108 074 людини, з них отримали одну дозу – 5 108 072 людини, повністю імунізовані та отримали дві дози – 3 192 128 людей (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 8 300 200 щеплень.

Довідка: AstraZeneca - векторна вакцина проти COVID-19, яку виробляють у ЄС, Великій Британії, Південній Кореї та Індії. Вона схвалена до екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я та Європейським агентством з лікарських засобів.

Європейський препарат має назву Vaxzevria, корейський - AstraZeneca-SKBio, індійський - CoviShield. Вакцини AstraZeneca, вироблені на різних майданчиках, є взаємозамінними.

Читайте також: Україна на карантині до 1 жовтня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme