Польща спростила правила працевлаштування для українців 

У Польщі нижня палата парламенту підтримала пропозицію продовжити до 2 років період, протягом якого українці можуть працювати без дозволу

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Польща спростила правила працевлаштуванн…
Фото: Рixabay

Таким чином, парламентарі змінять та значно спростять процедуру працевлаштування в Польщі для українських заробітчан.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Українську правду". 

До слова, зміни торкнуться не лише українців, але й громадян інших п'яти держав – Білорусі, Росії, Грузії, Вірменії та Молдови.

Вони передбачають, що "заробітчани" зможуть працювати без отримання дозволу – не підставі так званого "освядченя", декларації про доручення роботи. 

Раніше, коли спливав піврічний термін чинності декларації, роботодавець та найманий робітник повинні були чекати ще пів року для оформлення нового "освядченя". Тепер цей період збільшується до 2 років. Відповідно, це збільшує можливості для робітників отримувати підвищення та більшу зарплатню.

Зауважимо, що за зміни до законодавства ще має проголосувати вища палата польського парламенту, після чого документ надійде на підпис президента Польщі.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що уряд Польщі хоче спростити процедуру отримання карти побиту, яка надає дозвіл на тимчасове проживання і роботу у країні. Запропоновані зміни наберуть чинності на початку 2022 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme