Польща висунула лідера кримських татар Джемілєва на Нобелівську премію миру

Польща висунула лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва на здобуття Нобелівської премії миру в 2022 році

Журналіст відділу новин
Польща висунула лідера кримських татар Д…
Фото: Рixabay

Номінування Джемілєва на Нобелівську премію миру ініціювала віце-спікер нижньої палати польського парламенту (Сейму) Малгожата Гошєвська.

Про це повідомив польський правозахисник Петро Хлєбович у коментарі турецькому бюро QIRIM.News, передає Depo.ua.

"Польща висунула кандидатуру лідера кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафи Джемілєва на здобуття Нобелівської премії миру 2022 року", – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що серед номінантів на Нобелівську премію миру цього року – британський дослідник природи Девід Аттенборо, Всесвітня організація охорони здоров'я, лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська, міністр закордонних справ Тувалу Саймон Кофе та Папа Римський Франциск.

Відомо, що лідера кримськотатарського народу було номіновано на Нобелівську премію миру тричі – у 2009, 2011 та 2015 роках.

Мустафа Джемілєв

Фото: Facebook Мустафи Джемілєва

Нагадаємо, у жовтні 2021 року кримськотатарський активіст і член Меджлісу кримськотатарського народу Абмежит Сулейманов запропонував українській владі висунути Джемілєва на Нобелівську премію миру. На його думку, якби керівництво України та Верховна Рада висунули кандидатуру Джемілєва на Нобелівську премію миру, це означало б підтримку кримськотатарського народу. 

Довідка: Мустафа Джемілєв є політичним та громадським діячем України кримськотатарського походження, правозахисником, учасником дисидентського руху, політичним в'язнем. Також він наразі є народним депутатом України від фракції партії "Європейська Солідарність".

Читайте також: Викриття путінських злочинів та вирок за журналістику: Хто і за що отримав Нобелівську премію миру

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme