Польща заявила, що білоруські силовики забезпечують мігрантів цеглою для нападів на кордон

Прес-секретарка польської прикордонної служби Ганна Михальська повідомила, що білоруські силовики забезпечують нелегальних мігрантів цеглою та шматками бруківки для нападів на кордон

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Польща заявила, що білоруські силовики з…
Фото: Ministerstwo Obrony Narodowej / Twitter

За її словами, мігранти кидаються у польських прикордонників зовсім не камінням, яке можна знайти у лісі, а саме шматками цегли.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на РАР.

"Це доводить, що білоруські служби допомагають іноземцям, забезпечуючи їх матеріалами та контролюючи", – наголосила Михальська.

Зазначається, що після виявлення цього факту польським правоохоронцям будуть видавати на передову захисні щити.

Нагадаємо, 8 листопада з Білорусі до Польщі вирушила велика колона мігрантів. За інформацією низки ЗМІ, її супроводжували озброєні люди. Повідомлялося, що сотні мігрантів сидять на схилах або стоять на дорозі до КПП "Брузги – Кузниця". Нелегали прагнуть потрапити через сусідню з Білорусією Польщу до інших країн Європейського Союзу

Міністр закордонних справ Польщі Петро Вавжик назвав те, що відбувається, провокацією білоруської сторони. Він упевнений, що "влада Білорусі прагне ескалації, яка призведе до загибелі людей щонайменше на одній зі сторін".

Водночас міністр оборони Польщі Маріуш Блащак оголосив бойову готовність на кордоні з Білоруссю.

Згодом нелегали на кордоні з Польщею почали штурмувати огорожу. Сталася стрілянина. Під вечір нелегальні мігранти на кордоні з Польщею припинили штурм огорожі та встановили табір.

Вранці 9 листопада до табору мігрантів на кордоні із Польщею наблизилася велика група силовиків. Білоруських спецпризначенців зафіксували польські військові. Ввечері того ж дня дві групи мігрантів таки змогли прорватися з Білорусі до Польщі. Однак усіх їх згодом заарештували.

Читайте також: Мігрантські війни: Чи направить Лукашенко свою армію біженців в бік України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme