Понад 100 тисяч українців не прийшли за другим COVID-щепленням

У Міністерстві охорони здоров'я закликають українців не ігнорувати друге щеплення проти коронавірусу
 

Редактор стрічки новин
Понад 100 тисяч українців не прийшли за…
Фото: КМДА

Майже 110 тисяч людей не прийшли за другим щепленням від коронавірусу вчасно.

Про це заявив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу МОЗ.

"Зараз обов'язок кожної людини - це захистити себе і рідних, зробивши щеплення. Разом з тим близько 110 тисяч українців прострочили другу дозу антиковідної вакцини. Саме тому закликаю кожного прийти і надолужити пропущену дозу", – сказав він.

Кузін також нагадав, що мінімально можливі інтервали для доз вакцин: Comirnaty/Pfizer-BioNTech - 21 день, Moderna - 28 днів, CoronaVac/Sinovac Biotech - 14 днів, Oxford/AstraZeneca - 28 днів.

Як наголосили у МОЗ, дані електронної медичної системи охорони здоров'я України за серпень-жовтень свідчать про те, що люди, які не отримали дозу вакцини, мають в 5 разів вищий ризик госпіталізації і майже в 9 разів вищий ризик смерті від COVID-19, ніж вакциновані двома дозами вакцини.

Нагадаємо, станом на 14 грудня від початку вакцинальної кампанії щеплено 14 174 401 людину, з них отримали першу дозу – 14 174 399 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 12 544 437 людей. Загалом проведено 26 718 836 щеплень. 

Раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що Україна виконала вимогу Всесвітньої організації охорони здоров'я про вакцинацію проти коронавірусу щонайменше 40% дорослого населення. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme