В Україні від COVID-19 вакциновані 40% населення, як і вимагала ВООЗ, – Ляшко

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що Україна виконала вимогу Всесвітньої організації охорони здоров'я про вакцинацію проти коронавірусу щонайменше 40% дорослого населення

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні від COVID-19 вакциновані 40% н…
Фото: МОЗ

Зокрема, станом на 13 грудня в Україні дві дози вакцини від коронавірусу отримали 12 мільйонів дорослого населення.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Офісу президента.

"Як повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, на сьогодні Україна подолала показник у 40% вакцинованих серед дорослого населення. За його словами, з 14,1 млн дорослого населення 12 млн отримали по два щеплення проти коронавірусу", – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, ВООЗ раніше оприлюднила вимогу, згідно з якою до кінця 2021 року кожна країна має вакцинувати проти коронавірусу щонайменше 40% дорослого населення.

Нагадаємо, з 9 грудня в Україні почав діяти наказ Міністерства охорони здоров’я, яким передбачається розширення переліку професій, для яких вакцинація від коронавірусу є обов'язковою. Йдеться про працівників підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади, надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів та мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави ("Укрпошта", "Укрзалізниця" та інші). 

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme