Понад половина українців не хоче вакцинуватись: Як вони пояснюють таке рішення

Понад половина невакцинованих українців (54,6%) не бажають щепитися від коронавірусу

Журналіст стрічки новин
Понад половина українців не хоче вакцину…
Фото: Рixabay

Водночас 42,3% українців хочуть вакцинуватись і ще 3,1% респондентів не визначились.

Про це свідчать дані опитування ЮНІСЕФ, проведеного Info Sapiens за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Світового банку, передає Depo.ua.

У дослідженні вказується, що серед тих, хто не бажає вакцинуватися, більшість не довіряють вакцинам.

На їхню думку, імунізація від COVID-19 несе більше ризиків, аніж сам хвороба та не хочуть переносити реакцію на вакцину. Ще майже чверть опитаних запевняють, що мають медичні протипоказання до щеплення.

"Ті, хто не хочуть вакцинуватись, не вважають пандемію серйозною загрозою чи COVID-19 такою хворобою, від якої потрібно щепитися взагалі", – додається у дослідженні.

Варто додати, що найбільшою мотивацією щепитися від коронавірусу респонденти називали бажання запобігти ускладненням від хвороби та те, що вони не заразять інших людей.

Дослідження проведене у вересні-жовтні 2021 року серед 2 006 осіб, старших від 18 років, в усіх регіонах України, за винятком окупованих територій Криму і Донбасу.

Нагадаємо, за останніми даними, в Україні жодного летального випадку через вакцинацію від коронавірусу зафіксовано не було. Водночас частота несприятливих подій після імунізації (НППІ) від COVID-19 становить 0,1%.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme