Понтонний міст через Прип'ять раптово зник

Понтонний міст через річку Прип’ять у Білорусі, поблизу українського кордону, раптово щезнув

Журналіст стрічки новин
Понтонний міст через Прип'ять раптово зн…
На фото: понтонний міст через Прип'ять. Джерело: Maxar, cnn.com

Раніше міст пролягав за шість кілометрів від українського кордону. Його помітили на супутникових знімках, які були зроблені за останні декілька днів.

Про це пише Depo.ua із посиланням на CNN.

Журналісти, ознайомившись зі знімками супутників, зазначили, що станом на 17 лютого понтонного мосту через Прип’ять вже не було.

Джерела видання серед розвідувальних та військових агенцій США повідомили, що вони пильно стежили за спорудженням та деконструкцією цього мосту через загрозу вторгнення російської армії з території Білорусі.

Наразі незрозуміло, навіщо зводили цей міст – у межах навчань "Союзна рішучість-2022" чи як підготовку вторгнення до України поблизу Києва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що і нова дорога, і міст через річку Прип'ять на півдні Білорусі могли бути використані російськими військами, які нині перебувають у Білорусі, для руху на Київ. Понтонний міст був збудований практично за одну ніч.

Переправа була наведена на безлісій частині берега в 600 метрах від закинутої автодороги Хойники – Довляди – Олександрівка, яка тягнеться відселеною зоною вздовж білорусько-українського кордону, періодично його перетинаючи. На захід цей шлях веде до відселеного смт Вільча (вже на українському боці), від якого далі на захід відходить дорога на Овруч (можливий розвиток руху у Коростенському напрямку). На південний схід, в обхід покинутого Польського, а далі через Іванків і Димер – на Київ. Це вже придатна до житла територія з розвинутою, зокрема і дорожньою, інфраструктурою. Від самих Довлядів є дорога до кордону з українською Зону відчуження (5 км) і далі на Прип'ять (близько 16 км). 

Хоча біля мосту не було помічено скупчення бронетехніки, російські війська були розгорнуті на передових позиціях приблизно в 120 км на схід, і один конвой був помічений на дорозі, що веде в цей район.

Відомо, що 10 лютого розпочалися російсько-білоруські військові навчання "Союзна рішучість-2022". Навчання триватимуть до 20 лютого. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme