Росія за одну ніч збудувала міст через Прип'ять за 6 км від українського кордону, – CNN

Росія продовжує підвищувати градус напруженості поблизу українського кордону

Редактор стрічки новин
Росія за одну ніч збудувала міст через П…
Фото: Maxar, cnn.com

Супутникові знімки, зроблені за останні декілька днів, показують будівництво нової дороги та будівництво тактичного мосту менш ніж за шість кілометрів від кордону з Україною через ключову річку в Білорусі – Прип'ять.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на CNN.

Як повідомили три джерела телеканалу, знайомі з цим питанням, західна розвідка та військові чиновники уважно стежать за будівництвом у рамках допоміжної інфраструктури, яку Росія створює напередодні потенційного вторгнення.

Зазначається, що і нова дорога, і міст через річку Прип'ять на півдні Білорусі знаходяться менш ніж за шість кілометрів від кордону, і можуть бути використані російськими військами, які нині перебувають у Білорусі, для руху на Київ, столицю України. На супутникових знімках Maxar і Planet Labs видно, як виглядає понтонний міст, побудований практично за одну ніч.

"Росія будує мости, польові шпиталі, усіляку допоміжну інфраструктуру. Ось чому ми насправді не сприймаємо всерйоз їхні заяви про деескалацію", — повідомило одне з джерел телеканалу.

Наразі незрозуміло, чи будують міст російські війська чи Білорусь. Білорусь є найближчим союзником Росії у протистоянні з Україною та нині розміщує російські війська та техніку в рамках того, що Росія називає "навчаннями". Західні офіційні особи вважають, що ці сили можуть бути використані для вторгнення в Україну з півночі, зокрема якщо Росія вирішить піти на Київ.

Хоча біля мосту не було помічено скупчення бронетехніки, російські війська були розгорнуті на передових позиціях приблизно в 120 км на схід, і один конвой був помічений на дорозі, що веде в цей район.

За оцінками західної розвідки, президент Росії Володимир Путін будь-якої миті може розпочати повномасштабне вторгнення в Україну, хоча США досі не знають, чи вирішив він атакувати.

Нагадаємо, 15 лютого на Росії заявили про відведення військ від кордону України. Представник Міноборони РФ Ігор Конашенков наголосив, що підрозділи Південного та Західного військових округів, які виконали завдання, вже розпочали навантаження на залізничний та автомобільний транспорт і сьогодні почнуть рух у свої військові гарнізони.

Однак підтверджень того, що Росія справді відводить війська наразі немає. 

Президент України Володимир Зеленський також заявив, що наразі не спостерігається відведення російських військ поблизу кордонів з Україною. 

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що розвідка не зафіксувала доказів відведення російських військ від наших кордонів. За його словами, влада України повірить у наміри Росії йти до деескалації, коли Москва виведе свої війська, техніку та озброєння від українських кордонів.

Як відомо, 10 лютого розпочалися російсько-білоруські військові навчання "Союзна рішучість-2022". Навчання триватимуть до 20 лютого. 

Читайте також: "Союзна рішучість - 2022": Як проходять російсько-білоруські навчання, з яких може початися вторгнення в Україну (Фоторепортаж)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme