Попри контракт з Росією більшу частину газу Угорщина отримує через Україну

Угорщина, попри договір з Росією про отримання газу в обхід української території, продовжує отримувати більшу частину блакитного палива через Україну

Журналіст стрічки новин
Попри контракт з Росією більшу частину г…
Фото: Укртрансгаз

При цьому транспортований газ в Угорщину не є транзитом Росії.

Про це у Facebook повідомив гендиректор Оператора ГТС України Сергій Макогон.

З 1 жовтня "Газпром" припинив перекачку палива до Угорщини через Україну, "хоча має повністю сплачені потужності для транзиту в обсязі 24 млн м3 НС добу".

За словами Макогона, наразі Угорщина отримує з України майже в 2 рази більше газу, ніж з Сербії через Турецький потік.

"Після вибуху новозбудованого газогону у Болгарії основну частину газу Угорщина отримує з України, але не від "Газпрому". Зрозуміло, що залежність від газогону, який не має резервних гілок, несе значні ризики для Угорщини. Але Україна завжди готова прийти на допомогу",  – резюмував гендиректор ГТС.

Нагадаємо, 27 вересня Угорщина підписала контракт з російським "Газпромом" про постачання газу. Угода між Угорщиною та Росією діятиме впродовж 15 років. Вона передбачає поставку 4,5 млрд кубометрів газу. При цьому 3,5 млрд кубометрів газу будуть поставлятися через територію Сербії, а ще мільярд кубометрів – через Австрію.

4 жовтня "Нафтогаз України" та близько 30 постачальних компаній створили балансуючу групу для сталого газопостачання населенню.

26 жовтня очільник МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна має низку асиметричних кроків у відповідь, якщо Росія вирішить перекрити постачання газу в нашу країну.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme