Порошенко назвав дату свого повернення в Україну та пообіцяв з'явитися на суді

Петро Порошенко повернеться до України 17 січня

Надія Клочко

П'ятий президент України та народний депутат від "Європейської Солідарності" Петро Порошенко планує з'явитися на суді та провести зустріч з генпрокуроркою Іриною Венедіктовою.

Про це політик повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"17 січня я, як і обіцяв, повернуся до Києва,  аби з’явитися у суді та провести зустріч із генеральним прокурором, користуючись правом народного депутата на невідкладний прийом. Повертаюся не для того, щоби захищатися від Зеленського, а для того, щоб захищати Україну від некомпетентного керівництва і зовнішньої агресії. Від спроб зелених клептократів збудувати авторитарний режим і придушити опозицію, як це відбулося в Білорусі, Росії та Казахстані. І як це Янукович марно намагався зробити в Україні. Впевнений, українці дадуть гідну відповідь на ще одну  спробу створити в Україні авторитарний режим", - написав Порошенко.

Він також засудив поведінку Зеленського, який наразі відпочиває у Буковелі, у такий насичений подіями період з точки зору зовнішньої політики.

"Попри свята, ми уважно спостерігаємо як за подіями в Казахстані, так і за зустріччю радників "нормандського формату", яка має пройти без участі України та ще й в Москві. І за безпековими консультаціями НАТО з Росією, які мають відбутися незабаром. Сьогодні слід, попри тривалий святковий період,  багато зробити задля активізації західної підтримки нашої держави. Працювати  з європейськими та американськими партнерами.

Дивно, що в дні такої напруги виконувач ролі Президента постить відосик, що залишилося за кадром новорічного відосика. Він розважається з цуциками в спортзалі, з Єрмаком у Гуті. Відпочиває в Буковелі разом  з Коломойським, своїм годфазером і головним вигодонабувачем від перебування Зеленського в Офісі президента", - зазначив Порошенко.

Політик наголосив, що "коли при владі неадеквати, опозиція має діяти ще активніше".

"Тому наступний тиждень — з 10 по 15 січня — працюватиму в Європі над захистом України від російської агресії та підтримкою демократії в нашій країні", – додав п'ятий президент.

Нагадаємо, 20 грудня п'ятому президенту України Петру Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. Кримінальну справу проти Петра Порошенка порушили через забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років.

У вівторок, 21 грудня, Петро Порошенко записав відеозвернення, в якому заявив, що перебуває у Польщі і повернеться в Україну із закордонної ділової поїздки в першій половині січня. Також лідер опозиційної партії "Європейська Солідарність", якого підозрюють у державній зраді, сказав, що не з'явиться на допит ДБР. 

Читайте також: "Комплекс президентської меншовартості": У партії "ЄС" прокоментували кримінальну справу проти Порошенка 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua