Порошенко назвав справжнім державним переворотом наступ на демократію, розпочатий Зеленським

Голова "Європейської Солідарності" Петро Порошенко назвав дії влади справжнім державним переворотом

Михайло Хомченко

П'ятий президент України Петро Порошенко пояснив, що справжнім державним переворотом є дії влади, які є наступом на демократію.

Про це заявив п’ятий Президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко під час виступу на Київському Безпековому Форумі з нагоди 30-ліття відновленої Державності і Свободи, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу "ЄС".

"Якщо не помиляюся, на сьогодні був анонсований так званий "державний переворот". Я хотів би вибачитися перед нашими закордонними партнерами за цей абсолютно дурний жарт Зеленського. Це – приклад брутальної безвідповідальності перед країною і перед світом", – сказав Порошенко.

Він зазначив, що Зеленський намагається вибудувати в Україні режим на кшталт Путіна і Лукашенка, зокрема, через сумнівні закони хоче поставити медіа під тотальний контроль влади.

"А під час феєричної прес-конференції Зеленський розкрив плани про перенесення на рік, а може на два парламентських виборів. Це яскраво свідчить про втрату надії Зеленського чесно перемогти на цих виборах. Бо в Конституції чітко зазначена дата – жовтень 2023 року, немає подвійного ніякого тлумачення, а йому хочеться пролонгувати перебування при владі своєї збанкрутілої команди", – констатував п'ятий президент.

Одним із елементів державного перевороту у виконанні Зеленського Порошенко назвав спробу запровадити дистанційне голосування за російським зразком. "Це та технологія, яка щойно стала одним з інструментів на виборах до Державної думи Російської Федерації. Інструмент Путіна. І оприлюднені сьогодні результати опитування громадської думки чітко показують – більшість українців, майже дві третини категорично проти такої новації. Але це не зупиняє Зеленського", – зауважив лідер "ЄС".

Також Порошенко нагадав про спробу Банкової взяти під контроль Конституційний Суд. "Є вагомі підстави вважати, що це і є плани Зеленського. І це – загроза реального повзучого перевороту. Я впевнений, що українська опозиція разом з потужним громадянським суспільством здатна зупинити цей сценарій, ми не раз вже це робили", – застеріг Петро Порошенко.

Нагадаємо, 26 листопада під час прес-марафону президент Володимир Зеленський заявив, що в українських спецслужб є інформація про переговори представників України і Росії про можливу участь Ріната Ахметова в державному перевороті, який начебто планують реалізувати 1-2 грудня. Для цієї ціли виділили, за його словами, 1 млрд дол.

Кореспондент видання BuzzFeed Крістофер Міллер розкрив подробиці державного перевороту, про який заявив Зеленський.

Невдовзі Ахметов спростував інформацію щодо ймовірного втягування його до організації державного перевороту.

Читайте також: Як українці готуються до путча: Кумедні коментарі і фотожаби

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua