"Працівник ФСБ та троє втікачів з МВС України": ЗМІ розповіли подробиці держперевороту, яким лякав Зеленський

Кореспондент видання BuzzFeed Крістофер Міллер розкрив подробиці державного перевороту, про який заявив президент Володимир Зеленський під час прес-марафону

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
"Працівник ФСБ та троє втікачів з МВС Ук…
Скріншот

За його словами, він провів перемовини з джерелами, близькими до Зеленського та дізнався подробиці державного перевороту 1-2 грудня 2021 року.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на гілку дописів Міллера у Twitter.

"За словами джерел, близьких до українського лідера, які розмовляли зі мною сьогодні вранці, змова державного перевороту, про яку заявив сьогодні президент Володимир Зеленський, планувалась офіцером ФСБ та трьома перебіжчиками з Міністерства внутрішніх справ України, які базуються в Криму", – йдеться у повідомленні.

Міллер зауважив, що аудіозаписи, які свідчать про змову з метою перевороту не були опубліковані.

"Одне з моїх джерел прочитало мені телефоном розшифрування записів. Джерело повідомило, що Зеленський планує передати докази передбачуваної змови в США в ці вихідні. Мені самому не вдалося підтвердити справжність аудіозапису і розшифрування стенограм. Але одне з моїх джерел сказало, що офіс Зеленського перевіряв розвідувальні дані протягом двох днів та вчора і "підтвердив справжність" записів", – зазначив журналіст.

Водночас, джерело близьке до Зеленського пояснило, що докази підготовки до держперевороту не вказують на пряму причетність до нього олігарха Ріната Ахметова. Зокрема, "змовники" згадують про бізнесмена та обговорюють "потребу в роботі з Ахметовим".

При цьому Міллер розкрив імена "змовників". Ними виявилися офіцер ФСБ Василь Лаптєв, який нібито працює з українськими перебіжчиками Олексієм Васильєвим, Василем Грицаком та Едуардом Федосовим.

"Специфіка змови залишається трохи незрозумілою, тому що я не чув повну розшифровку стенограми або оригінальний звук. Але те, що я почув, не було схожим на прискіпливий і добре продуманий план. Передбачалося дестабілізувати Україну зсередини, використовуючи нинішню напруженість між Києвом і Москвою, Зеленським й Ахметовим. Запланована на 1 грудня акція протесту має бути використана як прикриття. Схоже, що ідея полягала в тому, щоб привернути до себе ахметівців. Але неясно, чи це спрацювало", – зауважив журналіст.

Він також послався на високопоставленого американського дипломата в Європі Карен Донфрід, яка сказала, що пов'язується з офісом Зеленського з приводу передбачуваних доказів змови.

"То чому Зеленський публічно оголосив про нібито змову державного перевороту і назвав ім’я Ахметова? Джерело, близьке до президента, повідомило, що "він намагається оголосити перемир'я" з олігархом, з яким він стикався, проводячи антиолігархічну політику", – резюмував Міллер.

ЗМІ розповіли подробиці держперевороту, яким лякав ЗеленськийКореспондент видання BuzzFeed Крістофер Міллер розкрив подробиці державного перевороту, про який заявив президент Володимир Зеленський під час прес-марафонуКрістофер Міллер розкрив подробиці державного перевороту в Україні 1-2 грудня

Нагадаємо, під час прес-марафону "30 питань президенту України" Зеленський заявив, що Ахметова втягують у державний переворот. За словами президента, йдеться про оточення бізнесмена.

Читайте також: Шляхами Лукашенка та Ердогана: Як історія Зеленського про переворот вплине на імідж України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme