Порошенко назвав суд над генералом Павловським ганьбою Зеленського

Судилище над бойовим генералом Павловським, проти якого на Росії порушені кримінальні справи за захист України, – це системне переслідування з боку влади Зеленського українських генералів, волонтерів та активістів
 

Журналіст відділу новин
Порошенко назвав суд над генералом Павло…
Фото: Прес-служба Порошенка

Про це п'ятий президент України, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко заявив під час погоджувальної ради у Верховній Раді України, повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Порошенка.

"Триває судилище над бойовим генералом, організатором оборони Маріуполя Ігорем Павловським. Саме за знищення російських військ проти нього на Росії порушена кримінальна справа, що робить Павловському честь", – нагадав Порошенко.

На думку п'ятого президента, спроба ув'язнити його на території України – це ганьба Зеленському, який є замовником і організатором цієї політично вмотивованої справи.

"Як і справи багатьох інших генералів, які розсипалися – генерала Марченка, генерала Шевчука, генерала Назарова. І не тільки генералів – Ріффмастера із Сил спеціальних операцій, депутата Федини, Марусі Звіробій. Дивіться, який довгий список тих, кого зелена влада намагається запроторити за грати", – перелічив Порошенко.

Він наголосив, що це те, чим займався президент-утікач Віктор Янукович.

"Хтось хоче бути схожим на Путіна або на Лукашенка, він все ближче і ближче наближається до Януковича", – резюмував Порошенко.

Нагадаємо, 7 липня Печерський суд Києва заарештував директора "Кузні на Рибальському" Валерія Шандру під заставу в 444 млн грн. Його звинувачують у поставках військової техніки низької якості. Подібний запобіжний захід пропонувати застосувати і до генерала Ігоря Павловського, але судове засідання з цього питання перенесли.

Екс-секретар РНБО Олександр Турчинов назвав справу Павловського розправою над бойовим генералом та стратегічним підприємством.

8 липня народні депутати від фракції "Європейська Солідарність", а також учасники війни проти російської агресії повідомили про готовність взяти на поруки генерал-лейтенанта Ігоря Павловського.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme