Порошенко назвав Зеленського абсолютним неадекватом і подякував українцям за підтримку

П'ятий президент України, народний депутат і лідер опозиційної партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко виступив перед своїми прихильниками після оголошення вироку про запобіжний засіб
 

Журналіст відділу новин
Порошенко назвав Зеленського абсолютним…
Фото: Скріншот

Звільнений під особисте зобов'язання Петро Порошенко привітав українців з християнським святом, Водохрещем, і заявив, що в цей день всі злі помисли і всі чортівські задуми приречені.

Про це Порошенко заявив під час свого виступу перед прихильниками під будівлею суду після вироку, інформує Depo.ua.

"Цей день наша команда почала у храмі зі служби Божої. Після цього ми прийшли сюди, щоб продемонструвати, що ми їх не боїмося, щоб продемонструвати, що правда з нами. Ми не святкуємо перемогу, хоча здавалося б – ми перемогли. Ми не святкуємо тому, що божевільний сценарій Зеленського, як абсолютного неадеквата, ще не закінчився. Ми не святкуємо, тому що вчора в Києві 46 шкіл були повідомлені про "замінування". Ми маємо діяти адекватно і ефективно. Ми не святкуємо, тому що по всій країні псевдомінуються станції метро, вокзали, підприємства, перешкоджаючи нормальному функціонуванню країни. Ми не святкуємо, тому що я твердо наголошую, що це є елементи гібридної війни, які мають мету залякати українців і знизити нашу здатність до відсічі", – заявив Порошенко.

П'ятий президент пригадав події 2014 року і провів паралелі з сьогоденням.

"Я хочу наголосити, як я діяв у 2014 році, коли було набагато важче. Ви знаєте що політичні фракції, які тоді увійшли в коаліцію, точно не були моїми друзями і моїми партнерами. Вони були моїми опонентами. Хай Бог простить "Самопоміч", Радикальну партію, Блок Юлії Тимошенко, але ми тоді сформували коаліцію. І сьогодні ми також маємо діяти відповідально, тому що ми маємо рятувати Україну, як ми це зробили в 2014 році", – нагадав президент України 2014-2019 років.

Також він подякував усім присутнім за підтримку.

"Перш за все, я хочу подякувати своїй команді. Команді, яка мала не дуже добрий місяць, але була твердо переконана в перемозі правди. Навіть в такому правосудді. Тому що ніхто не хоче ставати Родіоном Кірєєвим, який залишок життя буде проводити на Росії. Судді це розуміють. І дуже важливо, щоб Зеленський зрозумів, що доля перетворення на Януковича і проведення залишку життя в Ростові – це не Сейшельські острови. І всі мають зробити висновки. І незважаючи на ту несправедливість, незважаючи на те випробування, незважаючи на те знущання, через яке проходить і ще буде проходити моя родина, наша команда, ми закликаємо безвідповідальну "зелену" владу: країна, умови, поведінка агресора – вимагають загальнонаціонального консенсусу. Ще раз наголошую: Зеленський для мене опонент, а не ворог. Ворог для мене – Путін, як і для всієї нашої команди", – заявив Порошенко.

Він запропонував Зеленському взяти приклад з Великої Британії

"Великий прем'єр Вінстон Черчилль з перших днів війни з традиційних опонентів – лейбористів і торі – сформував уряд національної єдності, і це тривало аж до перемоги над нацистською Німеччиною. А після цього знову почали внутрішні дискусії. Бо це нормально – цивілізовані стосунки влади і опозиції. І абсолютно ненормально, коли вся правоохоронна система працює проти лідера опозиції і лідируючої опозиційної політичної сили", – наголосив Порошенко.

А те, що відбувається в Україні, за словами Порошенка, є абсолютно ненормальним і подає дуже тривожні сигнали.

"По-друге, я хочу подякувати журналістам. Бо журналісти, незважаючи на різне ставлення до мене, в ці дні зайняли позицію об'єктивності. Нічого більше ми не потребуємо. Також хочу подякувати журналістам усього світу, бо вчора ця тема була провідною на всіх телевізійних каналах світу", – звернувся Порошенко до преси.

"Але більш за все я дякую простим українцям, які незважаючи на свято, незважаючи на далеку відстань, приїхали сюди – тисячі і тисячі людей – для того, щоб сказати рішуче ні малоросизації України, перетворенню країни в Малоросію часів Януковича. Але ми цього не дозволимо зробити. Ми не дозволимо знищити демократію", – наголосив п'ятий президент України.

Нагадаємо, 19 січня Печерський районний суд міста Києва обрав Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання та заборони залишати межі країни.

Довідка: 20 грудня Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. Кримінальну справу проти політика порушили на тлі забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років.

Згодом адвокат Порошенка Ігор Головань повідомив, що Офіс генерального прокурора подав до Печерського районного суду Києва клопотання про арешт майна Порошенка.

6 січня Печерський суд підтримав клопотання Офісу генпрокурора щодо арешту майна Порошенка. Відповідну ухвалу суду було оголошено під час судового засідання. Інформацію про арешт майна Порошенка підтвердили і в Офісі генпрокурора. 

17 січня Порошенко повернувся в Україну з міжнародного турне, яке охоплювало п’ять країн. З аеропорту Порошенко поїхав у суд, який того дня обрати йому запобіжний захід так і не спромігся.

Після майже 12-годинного засідання слідчий суддя Олексій Соколов переніс засідання на 14:00 19 січня.

19 січня зранку під будівлею Печерського районного суду міста Києва почали збиратись люди. В межах акції на підтримку Порошенка під судом встановили сцену. Між активістами й поліцією відбулись сутички

Учасники акції принесли до суду дрова, пічки-"буржуйки" і бочки, в яких хотіли розпалити вогонь, щоб зігрітися.  Правоохоронці почали забирати в них бочки, внаслідок чого виник конфлікт. Поліцейські застосували проти людей сльозогінний газ. Крім того, силовики відтісняли прихильників Порошенка від наметів, які ті встановили перед будівлею суду.

Читайте також: Таємниця нарадчої кімнати: Куди ідуть думати судді й чому вони можуть просидіти там хоч тиждень

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme