В Офісі генпрокурора підписали документ про арешт Порошенка, – ЗМІ 

Виконувач обов'язків генпрокурора Олексій Симоненко підписав клопотання про арешт п'ятого президента України Петра Порошенка 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
В Офісі генпрокурора підписали документ…
Фото: Сайт партії "ЄС"

Зауважимо, що днями лідеру опозиції Петру Порошенку оголосили підозру в держраді. П’ятого президента підозрюють в тому, що він разом із проросійським політиком Віктором Медведчуком налагодив торгівлю вугіллям з окупованого Донбасу.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Главком".

Зазначимо, що, згідно згаданого вище документу, лідер "Європейської Солідарності" може вийти під заставу в розмірі 1 мільярд гривень. 

Водночас генпрокурорка Ірина Венедіктова перебуває теж в Києві. Але, за даними джерел, вона пішла у відпустку. Підпис свого виконувача обов'язків під документом про арешт Порошенка вона не коментує. 

Нагадаємо, під час конференції для українських дипломатів у Гуті Володимир Зеленський відреагував на оголошення підозри у держзраді лідеру опозиційної "ЄС" Петру Порошенку. Зеленський також розповів про те, чи вплине "справа Порошенка" на ситуацію всередині країни. 

Довідка: 20 грудня п'ятому президенту України Петру Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу.

Пізніше у СБУ прокоментували підозру Порошенку. Працівники СБУ наголосили, що кримінальне провадження за "вугільною справою" триває, про наступні результати розслідування буде повідомлено згодом.

А у вівторок, 21 грудня, Петро Порошенко записав відеозвернення, в якому заявив, що повернеться в Україну із закордонної ділової поїздки в першій половині січня. Також лідер опозиційної партії "Європейська Солідарність", якого підозрюють у державній зраді, сказав, що не з'явиться на допит ДБР. 

Читайте також: "Комплекс президентської меншовартості": У партії "ЄС" прокоментували кримінальну справу проти Порошенка 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme