Адвокат Порошенка впевнений, що підозру оголосили, аби запровадити санкції

Адвокат п'ятого президента Петра Порошенка Ілля Новіков повідомив, що підозру про державну зраду для його клієнта оголосили з метою введення санкцій Радою національної безпеки і оборони

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Адвокат Порошенка впевнений, що підозру…
Скріншот

За його словами, оголошення підозри Порошенку потрібно для того, щоб "була справа де його прізвище стоїть поруч зі словом "тероризм", для введення санкцій". Адже РНБО може накласти санкції саме у випадку, коли громадянин України має зв'язок із тероризмом.

Про це Новіков сказав під час брифінгу, пише Depo.ua.

Адвокат наголосив, що попередня історія з "Ліпецькою фабрикою Roshen" не спрацювала, тому про неї забули та вирішили переключитися на іншу.

"Вони придумали історію, що безкорисно, без всякої вигоди для себе, лише щоб заплатити терористам із "ЛДНР" 200 мільйонів гривень протягом 2015 року, була придумана фіктивна схема доставки вугілля", – зауважив Новіков.

При цьому, захисник Порошенка переконаний, що підозра є "документом суцільної конспірології". Він дещо детальніше описав вручення підозри у своєму Facebook. Зокрема, цю справу адвокат називає "Олів'є-гейт" та вважає її професійним самогубством для заступника генпрокурора Олексія Симоненка, який підписів підозру.

"Подробиці самогубства такі. Дві години тому до будинку Петра Порошенка приїхала делегація з прокуратури, поцікавилися у охоронця, чи вдома п'ятий президент (він на конференції у Варшаві, але навряд чи вони цього не знали) і засунули в щілину хвіртки текст підписаної підозри "у справі про постачання вугілля з ДНР" та повістку на допит на 23 грудня", – йдеться у дописі.

Він додав, що після генеральний прокурор Ірина Венедіктова була вимушена піти у позапланову відпустку, аби не підписувати підозру.

"Наскільки можна судити, всі ці вихідні в керівництві офісу генпрокурора сперечалися, кому дістанеться цей сірник, що горить у пальцях. У результаті Венедиктова відбилася від цього обов'язку, і підписувати довелося її заступнику Симоненко. Його реальні перспективи – потрапити під санкції Магніцького слідом за Портновим, і це у кращому для нього випадку. Але сам факт, що Офіс Генпрокурора більше не може чинити опір тиску Офісу президента, і мав прогнутися під нього, вже показує, наскільки все погано", – додав Новіков.

Адвокат зауважив, що за заголовками можна зрозуміти, що це є та сама обіцяна президентом Володимиром Зеленським справа про корупцію Порошенка та мільярдні розкрадання.

"Найсмішніше в цій історії, що ДБР, СБУ та ГПУ розслідують цю справу як справу про безкорисливу допомогу та чоловічу дружбу. Мені правда здається, що це дико смішно, але я займаюся цією історією вже півроку, можливо, у мене спотворене сприйняття", – підкреслив він.

За словами Новікова, все почалося із "плівок Медведчука" про перевезення грошей у "ДНР".

"На той момент у них явно була ідея, що раз Медведчук говорить телефоном, що хтось кудись віз гроші, то ці гроші вони вкрали вдвох з Порошенка і поділили. Дуже швидко, ще цього літа, з'ясувалося, що йшлося про легальну і єдино на той момент можливу схему постачання вугілля з держшахт з окупованих територій. Що вкрасти там було фізично нічого і ніяк, оскільки вугілля постачалося за мінімальною ціною і йшло прямо на станції. І що Порошенка там взагалі у жодному вигляді немає, оскільки все це компетенція Кабміну", – наголосив адвокат.

Втім, ця справа була відкинута, та почато розслідування стосовно вугілля.

"За їхньою версією задля того, щоб безоплатно та безкорисливо направити до ДНР та ЛНР 200 мільйонів гривень протягом 2015 року, Порошенко створив злочинну групу, та провів цілу спецоперацію зі зриву законтрактованих восени 2014 року постачання вугілля з ПАР. Тому що якби вугілля надходило з ПАР, не можна було б купувати його в ОРДЛО. Оскільки взагалі жодних доказів цього немає, вони описують усю ситуацію в жанрі конспірології, приписуючи до кожної фрази про те, що хтось що зробив або сказав "за негласною вказівкою Порошенка". При цьому для них стає важливим довести, що вугілля з ПАР було гарної якості та за розумною ціною. Вони повністю ігнорують усі старі експертизи та дані про те, що він не горів без гасу, не помічають, що він коштує $130 замість $90 та закуповувався через офшори, і що після скасування держконтракту його закупили підприємства ДТЕК $80", – резюмував він.

Адвокат Порошенка впевнений, що підозру оголосили, аби запровадити санкціїАдвокат п"ятого президента Петра Порошенка Ілля Новіков повідомив, що підозру про державну зраду для його клієнта оголосили з метою введення санкцій Ради національної безпеки і оборониАдвокат Новіков про держзраду Порошенка

Нагадаємо, 17 грудня у партії "Європейська Солідарність" прокоментували відео Державного бюро розслідувань про спробу вручення п'ятому президенту Петру Порошенку повістки про виклик на допит за "вугільною справою".

А 20 грудня низка соціологічних опитувань встановила, що президент Володимир Зеленський очолив антирейтинг українських політиків – кандидатів у президенти, за яких українці у жодному разі не готові голосувати.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme