Порошенко приземлився в Києві

Літак, на борту якого перебуває п’ятий президент і лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко, приземлився в Києві

Журналіст відділу новин
Порошенко приземлився в Києві…
Фото: Facebook Петра Порошенка

Відомо, що Порошенко повернувся в Україну після міжнародного турне, яке охоплювало п’ять країн.

Про це повідомляє Depo.ua.

Рейс W6 1567 авіакомпанії WizzAir вилетів із варшавського аеропорту імені Шопена (Польща) о 6:40 за місцевим часом (7:40 за Києвом). 

Зазначимо, що від самого ранку в міжнародному аеропорту "Київ" імені Ігоря Сікорського ("Жуляни") перебуває велика кількість правоохоронців і бійців спецпідрозділів.

В будівлю аеропорту пропускають лише тих осіб, які мають при собі квитки на виліт.

Неподалік терміналу "А", де очікувався приліт Порошенка, зібралась велика кількість його прихильників. Усі узбіччя заставлені машинами та мікроавтобусами з рівненськими, київськими, харківськими, донецькими та іншими номерами.

Активісти вирішили також облаштувати сцену.

Нагадаємо, раніше Порошенко розповів, що у Зеленського його просили не повертатися в Україну.

Довідка: 20 грудня Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу. Кримінальну справу проти політика порушили на тлі забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років.

21 грудня Порошенко записав відеозвернення, в якому заявив, що перебуває у Польщі й повернеться в Україну із закордонної ділової поїздки в першій половині січня. Також він уточнив, що не з'явиться на допит ДБР. 

Згодом адвокат Ігор Головань повідомив, що Офіс генерального прокурора подав до Печерського районного суду Києва клопотання про арешт майна Порошенка.

6 січня Печерський суд підтримав клопотання Офісу генпрокурора щодо арешту майна Порошенка. Відповідну ухвалу суду було оголошено під час судового засідання. Інформацію про арешт майна Порошенка підтвердили і в Офісі генпрокурора. 

Порошенко ж повідомив, що по поверненню в Україну планує з'явитися на суді та провести зустріч із генпрокуроркою Іриною Венедіктовою.

12 січня в "Європейській Солідарності" уточнили, що Порошенко повертається в Україну о 9 ранку 17 січня рейсовим літаком з Варшави (Польща). Сам Порошенко додав, що повертається для того, щоб захищати Україну та забезпечувати єдність. 

Головань водночас повідомив, що Печерський районний суд міста Києва вже ухвалив рішення щодо затримання Порошенка задля примусового доставлення його до суду (хоча політик готовий прибути до суду добровільно). Готове також клопотання ОГП про застосування до Порошенка запобіжного заходу.

Читайте також: Порошенко повертається в Україну: Хроніка подій

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme