Порошенко вимагає збільшити оборонне фінансування ще на 40 млрд гривень

Лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко закликав виділити на фінансування Збройних сил України та Сил територіальної оборони ще 40 мільярдів гривень

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Порошенко вимагає збільшити оборонне фін…
Фото: Прес-служба "ЄС"

За його словами, потрібно доручити уряду знайти кошти для оборонного фінансування додатково до тих, за які голосували нардепи сьогодні, 23 лютого.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу "ЄС".

"Я закликаю наступного ж дня доручити уряду знайти ще 40 млрд грн, які витратити на територіальну оборону, дати їм машини, дати їм зброю, дати їм дрони, дати їм засоби зв’язку", – закликав Порошенко.

Лідер "ЄС" наголосив, що зараз потрібно зробити все можливе для забезпечення армії резервами, тому що скоро замість доріг доведеться будувати надовби та протитанкові їжаки. 

"Вчора під час зустрічі із Зеленським ми пообіцяли: ми створюємо штаб для посилення оборони держави. Давайте діяти разом, як професійний, компетентний, патріотичний штаб оборони України у Верховній Раді", – додав він.

Зауважимо, дещо раніше Рада в цілому проголосувала за перерозподіл оборонного бюджету згідно до законопроекту №7012-Д. Зокрема на безпеку та оборону виділили близько 23 мільярди гривень. Гроші розподілять наступним чином:

  • 16 млрд грн – Міноборони;

  • 6 млрд грн – МВС (прикордонники та нацгвардійці);

  • 0,587 – ГУР;

  • 0,5 – вода Донбасу;

  • 0,2 – ВЦА.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що ВРУ вимагає суворо покарати Росію за визнання "Л-ДНР". 22 лютого народні депутати ухвалили відповідну заяву до світової спільноти.

За словами голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, ухваливши рішення про визнання "Л-ДНР" Російська Федерація в односторонньому порядку де-факто вийшла з Мінських домовленостей, а також зруйнувала відповідний переговорний процес на рівні країн-учасниць "нормандського формату" та у межах ТКГ.

Президент Володимир Зеленський на тлі загострення ситуації довкола України вчергове звернувся до громадян. Він повідомив, що започаткував програму економічного патріотизму, а також оголосив про призов резервістів в особливий період.

Читайте також: Якими санкціями карають Росію за визнання "Л-ДНР": Оновлюється

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme