Порошенко закликав союзників дати Україні якомога більше зброї та запровадити проти Росії пекельні санкції

Лідер "Європейської Солідарності, п'ятий президент України Петро Порошенко висловив упевненість, що Україна здобуде перемогу

Редактор стрічки новин

Путін оголосив війну всьому цивілізованому світу, але Україна переможе.

Про це сказав Петро Порошенко журналістам біля Верховної Ради, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу партії "ЄС".  

"Путін  оголосив війну не Донбасу, як він заявив у своєму телезверненні, не тільки українському народу і Українській державі, а оголосив війну Європі і всьому цивілізованому світу. Ні в кого вже не залишилося жодних ілюзій і жодних надій. Путін розуміє лише силу", – наголошує Порошенко.

Він наголосив, що на українців чекають великі випробування.

"Але ми б’ємося і боремося на своїй землі, ми б’ємося і боремося за правду. Ми маємо всі підстави отримати реальну допомогу – і не лише санкціями, не лише грошима. В першу чергу чого зараз потребує Україна – це Ленд-ліз, високотехнологічна зброя, захисна, летальна –  для того, щоб рішення кожного російського солдата зайти на святу українську землю не залишилося безкарним", – наголосив п’ятий президент.

Порошенко закликав Київ продемонструє відповідальну поведінку.

"І нам зараз треба зробити рішучі дії по терміновій організації заходів територіальної оборони. Включно з роздачею зброї цивільному населенню, запуску дронів, засобів комунікації і все інше для того, щоб підвищити ціну, якщо загарбник буде просуватися далі.  

Ми вимагаємо "пекельних" санкцій і твердо переконані, що вони будуть. Надія на армію. Надія на український народ і надія на наших партнерів. Найбільш важким буде протриматися перші три дні, тому що потім ми будемо мати позицію наших партнерів, які дозволять нам підвищити ефективність нашої боротьби. Я твердо переконаний, що ми протримаємося", – говорить Порошенко. 

Нагадаємо, сьогодні вранці президент РФ Володимир Путін оголосив по початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст. 

У зв'язку з цим в країні було введено воєнний стан.

Читайте також: Головне завдання росіян зараз – максимально нас налякати

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme