Посадовця з Міноборони зловили на спробі дати хабар

Заступника начальника управління Міністерства оборони підозрюють у спробі дати хабар розміром 24 мільйони гривень

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Посадовця з Міноборони зловили на спробі…
Фото: НАБУ

Детективи Національного антикорупційного бюро спільно з працівниками Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили посадовцю про підозру сьогодні, 21 грудня. Хабарем фігурант намагався вплинути на результати аудиту Міноборони.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу НАБУ.

Згідно з даними слідства, заступник весною 2021 року пообіцяв хабар у розмірі 16,8 мільйона гривень від комерційної компанії, яка виконує в межах державного оборонного замовлення роботи з реконструкції підземної частини будівлі одного з центральних управлінь під Єдиний центр безпеки для Міноборони.

"Кошти призначались за позитивний аудиторський висновок щодо відповідності, повноти та якості поставленого комерційною компанією обладнання умовам державного контракту. Свої "послуги" посадовець Управління військових представництв оцінив у 7 млн грн – саме стільки він мав отримати за своє "посередництво" між комерційною компанією і директором Департаменту внутрішнього аудиту. Загалом йдеться про близько 24 млн грн", – йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що внаслідок махінацій компанія змогла б отримати повну суму оплати за контрактом на понад 400 мільйонів гривень. Після цього компанія планувала й надалі укладати договори.

Зазначається, що розслідування триває. Правоохоронці встановлюють інших причетних до злочину. Водночас заступнику загрожує до восьми років тюрми з конфіскацією майна.

Зауважимо, дещо раніше стало відомо, що позаштатного радника глави Міненерго підозрюють у заволодінні понад 2 млн грн. Згідно з даними САП, йдеться про екс-директора державного підприємства "Оператор ринку", який зараз працює радником міністра.

Нагадаємо, на початку листопада НАБУ і САП прийшли з обшуками до віце-прем'єра Олексія Любченка. За даними джерел, обшуки проводять у межах економічної справи. Зокрема, це стосується можливого зловживання службовим становищем (частина 2 статті 364 Кримінального кодексу України).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme