Посли ЄС вирішили зняти санкції зі скандального міністра часів Януковича, – ЗМІ

Посли Європейського Союзу погодились виключити із санкційного списку ЄС міністра доходів та зборів України часів екс-президента-втікача Віктора Януковича Олександра Клименка

Журналіст відділу новин
Посли ЄС вирішили зняти санкції зі сканд…
Фото: Рixabay

Ці санкції було введено раніше через розкрадання державних коштів України.

Про це повідомив кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Юзвяк у своєму Twitter, передає Depo.ua.

"Посли ЄС вирішили виключити колишнього міністра доходів та зборів України Олександра Клименка зі списку санкцій, введених за розкрадання державних коштів України", – написав журналіст.

За його словами, нині у цьому санкційному спису залишилось всього семеро осіб.

Посли ЄС вирішили зняти санкції зі скандального міністра часів Януковича, – ЗМІ

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила справу колишнього міністра доходів та зборів Олександра Клименка. Йдеться про справу щодо ймовірної участі Клименка у злочинній організації екс-президента-втікача Віктора Януковича з ухилення фірмами від сплати податку на додану вартість та легалізації цих коштів.

Довідка: Останніми роками Євросоюз почав знімати обмеження з чиновників часів президентства Віктора Януковича через недостатні докази проти них від українського слідства.

Спершу до санкційного списку потрапили 18 осіб, однак тепер в ньому перебувають лише семеро людей, в тому числі й сам Янукович.

Відомо, що у червні цього року ЄС вперше зняв старі санкції з Віктора Януковича.

Крім того, ЄС зняв санкції з колишнього прем'єр-міністра Миколи Азарова та екс-міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

За словами очільника Міністерства закордонних справ (МЗС) України Дмитра Кулеби, для збереження санкцій ЄС проти осіб з орбіти Януковича, необхідні зрушення у розслідуванні справ проти них в Україні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme