Посол США в ООН про війська РФ біля України: Якби не хотіли використати, не стягували б

У США звинувачують Росію у поширення дезінформації щодо скупчення військових біля українських кордонів

Редактор стрічки новин
Посол США в ООН про війська РФ біля Укра…
Скріншот

Росія не стягнула б таку величезну кількість військ біля кордону з Україною, якби не мала наміру їх використати. 

Про це заявила посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд в ефірі телеканалу ABC, передає Depo.ua

"Ми бачили цю методичку Росії і раніше. Вони використовують дезінформацію. Вони закликають українців не хвилюватися щодо атаки, але ми знаємо, що атака можлива. Ви не стягували б 100 тисяч солдатів, якби у вас не було наміру їх використати", – сказала дипломатка.

Вона також нагадала, що сьогодні, 31 січня, питання російської агресії проти України буде обговорюватись на засідання Ради безпеки ООН.

"Ми підемо в ту кімнату готові слухати їх, але їх пропаганда нас не відволіче. Ми будемо готові відповісти на будь-яку пропаганду, яку вони спробують розповсюдити під час засідання", - сказала в Томас-Грінфілд.

Вона додала, що США готові обговорити занепокоєння США, України та Росії за дипломатичним столом, бо зробити це на полі бою неможливо.

Нагадаємо, Сполучені Штати у понеділок, 31 січня, скликають відкрите засідання Радбезу ООН для обговорення загрозливої поведінки Росії й нарощування військ на кордонах України та в Білорусі.

25 січня, Верховна Рада звернулася до ООН та урядів іноземних держав через загрозу російського вторгнення в Україну. Народні депутати підтримали постанову про звернення Верховної Ради України до міжнародних парламентів, урядів та організацій через військовий шантаж Росії.

За даними Міноборони, зараз поблизу українських кордонів зосереджено близько 130 тисяч військових Російської Федерації. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme