Посольство США порекомендувало своїм громадянам триматися подалі від українських гей-прайдів

Посольство США в Україні нагадало своїм громадянам, що проведення гей-прайдів в Україні часто пов'язане із конфліктами та насиллям

Журналіст відділу новин
Посольство США порекомендувало своїм гро…
Фото: Facebook посольства США в Україні

Тому американська амбасада порекомендувала громадянам США, які перебувають в Україні, уникати натовпів та демонстрацій.

У разі ж, якщо уникнути неможливо, дипломати рекомендують бути обережними поблизу великих акцій протесту чи зібрань людей, передає Depo.uaз посиланням на прес-службу посольства.

Також у посольстві порекомендували слідкувати за своїм оточенням, перевіряти новини у ЗМІ та поводитися у таких ситуаціях стримано.

Нагадаємо, на початку серпня біля столичного гей-клубу "Ліфт" жорстоко побили танцюриста з балету співачки Наді Дорофєєвої, нападником виявився чинний працівник Управління державної охорони.

Довідка: Гей-прайди пройдуть в Україні у трьох великих містах. У Одесі – 28 серпня, Харкові – 12 вересня, Києві – 19 вересня.

В Україні представники праворадикальних організацій регулярно нападають на учасників гей-прайдів. Зокрема, 2019 року такий напад стався у Харкові.

Потерпають від праворадикалів і окремі представники ЛГБТ-спільноти. 2018 року у Києві гея спочатку образили, а потім ударили ножем.

Через це з міркувань безпеки учасників деякі анонсовані заходи скасуваються. Так, у липні 2019 року скасували гей-прайд у Кривому Розі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme