Посольство США розглядає можливість переїзду з Києва на Західну Україну, – ЗМІ

Американське посольство в Україні на тлі загрози вторгнення Росії розглядає можливість переїзду диппредставництва до іншого міста  

Редактор стрічки новин
Посольство США розглядає можливість пере…
Фото: Рixabay

Посольство США в Україні розглядає можливість у разі нападу Росії переїзду диппредставництва з Києва на Західну Україну.

Про це йдеться у матеріалі BuzzFeed, передає Depo.ua.

Як зазначають джерела видання, поки посольство не ухвалило жодних рішень з цього приводу, однак можливість переїзду на Західну Україну активно обговорюється.

Представник Держдепартаменту на прохання журналістів прокоментувати цю інформацію сказав, "наразі нічого оголошувати".

Посадовець зазначив, що посольство США в Києві залишається відкритим для більшості консульських послуг.

"Як ми продовжуємо радити, громадянам США в Україні варто розглянути можливість виїзду зараз з використанням комерційного чи іншого приватного транспорту", - додав представник американського дипломатичного відомства.

Нагадаємо, 23 січня Державний департамент США ухвалив рішення про добровільний від’їзд державних службовців США з посольства у Києві через загрозу з боку Росії та наказав виїхати з посольства членам родин державних службовців США. Громадянам США в Україні рекомендують розглянути можливість виїзду зараз, використовуючи комерційний або інший приватний транспорт. 

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на рішення Державного департаменту США про від'їзд членів родин співробітників американського посольства в Києві, назвавши його "передчасним кроком і проявом надмірної перестороги". 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme