Посольство США та ВМС України звинувачують Росію у провокаціях в Азовському морі

У посольстві США прокоментували заяви Росії про рух корабля ВМС України "Донбас" біля Керченської протоки 9 грудня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Посольство США та ВМС України звинувачую…
Фото: ВМС ЗС України / Facebook

Згідно з позицією дипвідомства, обмеження у Керченській протоці є черговим проявом агресії Росії проти України

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу посольства.

"ДОНБАС" має повне право плавати у водах України. Неправдиві звинувачення Росії є частиною її невпинної кампанії з відволікання від її останніх агресивних провокаційних дій. Нові незаконні обмеження в Керченській протоці та Азовському морі – черговий акт агресії проти України", – йдеться у повідомленні.

Посольство США прокоментувало заяви Росії про корабель "Донбас" біля Керченської протоки

Своєю чергою у прес-службі ВМС Збройних сил України наголосили, що станом на 10 грудня Росія перекрила близько 70% акваторії Азовського моря. Причиною таких дій начебто є проведення артилерійських стрільб біля Маріуполя, Бердянська та Генічеська.

"РФ продовжує провокаційні дії проти України. Станом на 10 грудня Російською Федерацією перекрито близько 70% акваторії Азовського моря. Наразі росіяни розмістили навігаційні попередження (ПРИПи) про обмеження судноплавства в певних районах нібито у зв'язку з проведенням артилерійських стрільб біля Маріуполя, Бердянська та Генічеська", – повідомили у ВМС.

Зазначається, що подібні перекриття відбуваються із систематичною частотою та перешкоджають вільному судноплавству в акваторії Азовського моря. При цьому, оголошення попереджень від Росії у безпосередній близькості до пунктів українських сил та цивільних портів є провокацією.

"Подібні дії агресора ще раз демонструють спроби РФ перетворити Азовське море на своє внутрішнє "озеро", – додали у прес-службі.

Росія перекрила 70% акваторії Азовського моря

Нагадаємо, вчора, 9 грудня, у Федеральній службі безпеки Росії повідомили, що корабель ВМС України "Донбас" рухається у бік Керченської протоки. У Штабі ООС назвали таку заяву "фейком", пояснивши, що в жодні "чутливі зони" в Азовському морі корабель не заходив.

Міністр оборони Олексій Резніков відповів, що це лише черговий інформаційний вкид Росії. Глава Міноборони зауважив, що Росія продовжує маніпулювати, називаючи "інцидент" провокацією. Він додав, що корабель "Донбас" є пошуково-рятувальним судном, яке не має зброї на борту.

Читайте також: Знову "Донбас": Що що це за корабель, який постійно бісить російських окупантів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme