Потрапити до ТРЦ без COVID-сертифікату можна, але є умова: У МОЗ розповіли подробиці

У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, як українці без COVID-сертифікату чи тесту можуть потрапити до торговельно-розважальних центрів

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Потрапити до ТРЦ без COVID-сертифікату м…
Фото: Pixabay

Українці можуть потрапити до ТРЦ, якщо йдуть до пункту щеплення або центру масової вакцинації проти коронавірусу.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу МОЗ.

Зазначається, що пункти щеплень та центри масової вакцинації працюють у всіх регіонах незалежно від рівня епіднебезпеки.

"У випадку, якщо людина прийшла до центру вакцинації, який розташований саме в ТРЦ, суб’єкт господарювання може дозволити їй зайти для отримання щеплення", – йдеться у повідомленні.

Водночас уточнюється, що працівники центру мають переконатися, що людина, яка пішла робити щеплення, залишив заклад після вакцинації.

"Для того, щоб не порушувати чинні норми, рекомендується облаштувати додатковий вхід та вихід для тих, хто бажає вакцинуватись у закладах, доступу до яких без документу про вакцинацію або негативного тесту немає. А також перевіряти довідки про вакцинацію чи результати тестування на вході в непродовольчі магазини", – додали у прес-службі.

Зауважимо, від початку вакцинальної кампанії в Україні від COVID-19 щеплено 11 086 047 людей. З яких щепилися першою дозою 11 086 045 людей, а повністю імунізовані (отримали дві дози) – 7 762 884 (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). У загальній кількості вже зроблено 18 848 929 щеплень.

Нагадаємо, дещо раніше українцям розповіли, хто з вакцинованих не зможе отримати COVID-сертифікат у "Дії", і що з цим робити.

Повідомлялося також, що COVID-сертифікат у додатку "Дія" тепер можна отримувати без цифрового підпису. Крім цього, не потрібно більше проходити верифікацію перед камерою.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme