Українцям розповіли, хто з вакцинованих не зможе отримати COVID-сертифікат у "Дії", і що робити

Українці, які отримали щеплення від коронавірусу за кордоном, не зможуть згенерувати цифровий сертифікат у застосунку "Дія"

Журналіст відділу новин
Українцям розповіли, хто з вакцинованих…
Фото: Сайт "Дії"

В такому разі громадянам потрібно звернутися до сімейних лікарів.

Як пише Depo.ua з посиланням на "Сегодня", про це розповіла заступник міністра охорони здоров'я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Марія Карчевич.

"Якщо ви пройшли вакцинацію від COVID-19 в іншій країні, в Україні вам необхідно звернутися до сімейного лікаря з документом, що засвідчує щеплення. На його основі лікар внесе дані до електронної системи охорони здоров'я та видасть паперовий міжнародний сертифікат про вакцинацію. Цифровий сертифікат у "Дії "у такому разі не генерується", – розповіла Карчевич.

Нагадаємо, днями у Мінцифри повідомили, що отримати сертифікат про вакцинацію від коронавірусу в мобільному застосунку "Дія" та на однойменному порталі стало простіше. Для цього більше не потрібно проходити верифікацію перед камерою (крутити головою) та використовувати цифровий підпис. Щоб отримати COVID-сертифікат, необхідно лише зайти в додаток або на портал, натиснути "отримати сертифікат" й зберегти документ на мобільному чи роздрукувати його.

Відомо, що парламент хоче посилити покарання за підробку COVID-документів. Йдеться про COVID-сертифікати та тести ПЛР. 

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme