Потрібен не "відосик" з указом: Порошенко закликає збільшити фінансування армії

П’ятий президент, лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко закликав владу збільшити фінансування армії на ділі, а не на словах

Редактор стрічки новин
Потрібен не "відосик" з указом: Порошенк…
Фото: eurosolidarity.org

Він також зазначив, що бездіяльність парламенту в умовах загрози вторгнення Росії в Україну є неприпустимою.

Про це Порошенко сказав під час виступу з трибуни Верховної Ради, передає Depo.ua.

"Збільшення чисельності – це не "відосик" президента з указом. Це повноваження Верховної Ради. І перед тим, як збільшувати на 100 тисяч, забезпечте грошовим, військовим, харчовим, речовим забезпеченням діючу армію. Поставте 25 тисяч військовому і 50 тисяч тим, хто на фронті. Поставте наш проект бюджету, підтримайте його. Неприпустимою є бездіяльність парламенту", – наголосив Порошенко.

П’ятий президент також зауважив, що президент Росії Володимир Путін досяг зворотного ефекту від нарощування військ поблизу кордонів України – ця загроза призвела до зміцнення проукраїнської коаліції. І завдання влади, як наголосив політик, не руйнувати цю підтримку безвідповідальною риторикою.

"Концентрацією військ Путін досяг зворотного. Він хотів налякати світ і налякати нас, а замість цього загроза повномасштабного вторгнення московських орд в Україну мобілізувала наших друзів і весь світ на безпрецедентне збільшення допомоги Україні. В тому числі і допомоги військової. Але я наголошую – що це сталося не завдяки, а всупереч українській владі.

Наші західні партнери поки що через ЗМІ дедалі частіше задаються питанням: а для чого поставляти Україні зброю, якщо її керівництво публічно заперечує агресивні наміри Путіна і не докладає зусиль щодо посилення армії", – констатує п’ятий президент.

Порошенко додав, що багато хто з українців цими днями відчував "іспанський сором".

"І хай пробачить мене Іспанія, вона тут не до чого. В цьому випадку вислів слід розуміти, що накосячив Офіс президента, а червоніємо всі ми – українці", – сказав він.  

Політик наголосив, що "Європейська Солідарність" ще з листопада вимагала від Зеленського скликати Раду безпеки ООН, а вчора це засідання відбулося, але не на вимогу Києва, а на вимогу наших партнерів Сполучених Штатів.

"І от момент ганьби, коли представник Росії козирі наших союзників криє цитатами Зеленського та його міністрів, нібито жодної посиленої небезпеки і загрози з боку Росії немає. Весь світ був у шоці від прес-конференції Зеленського закордонним ЗМІ, крім Патрушева, який його похвалив. Зеленському не дано зрозуміти, що потужна підтримка міжнародних партнерів – запорука перемоги над агресором. Маємо виступати єдиним фронтом з заходом, всередині України, і самі посилювати армію України", – зазначив Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні, 1 лютого, президент Володимир Зеленський підписав указ "про зміцнення обороноздатності держави і привабливості військової служби".  Документ передбачає збільшення грошового забезпечення усіх військових, перехід України до засад професійної армії, збільшення терміну дії контрактів, розробку концепції житлового забезпечення військовослужбовців, ветеранів, членів їх сімей та системи кар'єрного росту офіцерів.

Указ також передбачає збільшення протягом наступних трьох років чисельності Збройних Сил України на 100 тисяч осіб професійної армії. Йдеться про створення додаткових 20 бригад ЗСУ.  

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme