"Потрібні тут і зараз": Прем'єр Польщі пропонує закупати боєприпаси за межами Євросоюзу

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що ЄС має робити спільні закупівлі боєприпасів і за межами Європи, зокрема у Південній Кореї

Журналіст відділу новин
"Потрібні тут і зараз": Прем'єр Польщі п…
Матеуш Моравецький

Про це він сказав в інтерв’ю RMF.FM, передає Depo.ua.

Моравецький зауважив, що питання закупівель боєприпасів, перш за все, залежить від згоди іншої країни на експорт та реекспорт їх далі.

"Ми, безумовно, є надійним партнером, тому будемо робити це тільки за погодженням. Тут, у Брюсселі, ні для кого не секрет, що в Європі немає боєприпасів. Проте є декілька районів у світі, зокрема Південна Корея, Ізраїль, де цих боєприпасів набагато більше", — сказав Моравецький.

Він висловив сподівання, що спільні переговори з Єврокомісією, кількома ключовими країнами, Польщею, Німеччиною та Францією призведуть до швидких закупівель боєприпасів, "тому що Україні ці боєприпаси потрібні тут і зараз".

"Я буду аргументувати це, тому що боєприпаси потрібні дуже швидко. Через те, що ми не маємо таких боєприпасів тут, в Європі, в достатній кількості, ми повинні закуповувати їх за кордоном, як зараз Польща закуповує за кордоном суперсучасну зброю K2, K9 і Abrams", — сказав Моравецький.

Він розповів, що у Польщі ще є пострадянські боєприпаси, які країні будуть все менше потрібні. Він також зауважив, що польські заводи із виробництва зброї можуть розраховувати на нові замовлення, а влада планує побудувати нові технологічні лінії для виробництва боєприпасів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme