Потрібно розуміти контекст: Марченко пояснив свою скандальну фразу про пенсії

Міністр фінансів України Сергій Марченко пояснив, що він мав на увазі під словами про відсутність пенсії для нинішніх 40-річних

Журналіст відділу новин
Потрібно розуміти контекст: Марченко поя…
Фото: Рixabay

"Люди іноді люблять перекручувати те, чого не було сказано. Потрібно розуміти контекст", – заявив міністр фінансів, натякнувши, що його неправильно зрозуміли.

За словами Марченка, він мав на увазі, що не буде пенсії, або вона буде мізерна, у нинішніх 40-річних, якщо не реформувати пенсійну систему, передає Depo.ua із посиланням на "Україна 24".

Очільник Мінфіну нагадав, що в Україні діє солідарна пенсійна система, яка вичерпає свої ресурси у разі збільшення кількості пенсіонерів порівняно із працюючими громадянами. "Зараз кількість пенсіонерів практично дорівнює кількості працюючих людей. Цей тренд не зміниться в найближчі 5-10 років, йде старіння населення, зменшення кількості людей, які офіційно працюють", – зазначив Марченко.

Тож він порекомендував українцями забезпечувати себе пенсією самостійно, зокрема, через недержавні пенсійні фонди.

Нагадаємо, раніше Марченко заявив, що у нинішніх 40-річних українців взагалі не буде пенсії.

Але в червні 2020 року Марченко на годині запитань до уряду запевняв, що у Мінфіну є усі можливості індексувати пенсії українцями щороку.

Додамо, що на початку серпня поточного року міністр соцполітики Марина Лазебна заявила, що у разі, якби накопичувальна пенсійна система запрацювала 16 років тому, зараз середні виплати пенсіонерам були б на 20-25% вище існуючих.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme