"Повернуть собі Крим": На Росії зізналися, чому бояться вступу України в НАТО

У головному дипломатичному відомстві Росії заявили, що у разі вступу України в НАТО наша держава отримає можливість повернути собі окупований у 2014 році Крим 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
"Повернуть собі Крим": На Росії зізналис…
Фото: МЗС РФ

Зауважимо, що про це йшлося в документі, який Росія передала послу США як реакцію на раніше отриману американську відповідь щодо проекту договору між РФ і США про гарантії безпеки.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на оприлюднений текст документу. 

"У разі прийняття України в НАТО виникне реальна загроза того, що режим у Києві (мається на увазі чинна влада на чолі із президентом Володимиром Зеленським, – ред.) спробує силою повернути Крим", – заявили у Міністерстві закордонних справ РФ.

У відомстві Сергія Лаврова також висловили спекулятивні побоювання, що Україна консолідується зі США та почне повномасштабну війну з Росією. 

Крім цього, Росія вкотре використала пропагандистські кліше й зауважила представникам США, що референдум за так зване "приєднання" Криму у 2014 році відбувся без порушень та без примусу.

"Тому питання щодо належності Криму закрите", – резюмували у МЗС РФ.

Нагадаємо, нещодавно США отримали відповідь Росії щодо "гарантій безпеки". Зокрема, отримання російської відповіді виданню підтвердив високопоставлений співробітник Держдепартаменту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme